chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuw hoogtecorrectiemodel van het NGI voor GNSS-ontvangers

  woensdag, 12 september 2018

  Het Nationaal Geografisch Instituut heeft op 1 augustus 2018 aangekondigd dat de hoogtewaarden van alle waterpasmerktekens zijn geactualiseerd (http://www.ngi.be/Common/Wijzigingen_ref_H_aug18.pdf).

  Zo is ook het hoogteconversiemodel ‘hBG03’ bijgewerkt dat je gebruikt in je GNSS-ontvangers voor het bepalen van de hoogte in TAW. Dit nieuwe model ‘hBG18’ vervang je ten gepaste tijde in je GNSS-ontvanger voor het werken met FLEPOS. De leverancier van je toestel kan je hiervoor het juiste bestand in het merkspecifiek formaat aanleveren. Let op : tussen het hoogtecorrectiemodel ‘hBG03’ en het nieuwe ‘hBG18’ kunnen in bepaalde zones in Vlaanderen verschillen voorkomen van zo’n 4 cm in hoogte.  

  Vandaar dat je best zorgvuldig bijhoudt welke projecten nog met het oude hoogtecorrectiemodel dan wel met het nieuwe hoogtecorrectiemodel worden ingemeten. Stem de omschakeling af in samenspraak met je opdrachtgever(s)  (lopende opdrachten, werven, bestekken, ed). Voor de machinesturing bij de landbouw zal een aanpassing weinig impact hebben.