chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuwe clouddiensten voor de open LiDAR-puntenwolken van Informatie Vlaanderen

  dinsdag, 26 juni 2018

  Vanaf 1 juli 2018 maakt u voor de open LiDAR-puntenwolken gebruik van de nieuwe clouddiensten van Informatie Vlaanderen. De open LIDAR-browserapplicatie raadpleegt u via volgende URL: https://remotesensing.vlaanderen.be/apps/openlidar/. De ruwe puntenwolken integreert u op een eenvoudige manier in een eigen applicatie.

  Er is ook een nieuwe URL voor de feature informatiebevraging van de LiDAR tiles : https://remotesensing.vlaanderen.be/services/openlidar/wms(wfs,wcs) . En een nieuwe URL voor het downloaden van data: https://remotesensing.vlaanderen.be/download/openlidar/ aangevuld met het path uit de feature informatie.

  Geen portaal meer voor ruwe multispectrale digitale (RGBI)-beelden

  Informatie Vlaanderen besliste om enkel nog de LiDAR-puntenwolken toegankelijk te stellen voor publieke download. Het portaal voor de ruwe multispectrale RGBI-beelden bieden we niet meer aan. Als u geïnteresseerd bent in de ruwe multispectrale RGBI-beelden neemt u best contact op met het programma Earth Observation Data Science (EODaS) van informatie Vlaanderen.

  Wat is een LIDAR-puntenwolk?

  De LIDAR-puntenwolk is een driedimensionale puntenwolk die wordt gemaakt met behulp van LIDAR. LIDAR (LIght Detection And Ranging of Laser Imaging Detection And Ranging) is een technologie die de afstand tot een object of oppervlak bepaalt door middel van het gebruik van laserpulsen. 

  Door de zeer hoge dichtheid en positienauwkeurigheid stelt het gebruikers in staat om vanaf kantoor de buitenruimte in 3D te verkennen. De puntenwolk gebruikt u onder meer voor 3D-visualisaties, karteren en volumemetingen. De data zijn voor iedereen toegankelijk.

  Vragen?

  Vragen met betrekking tot dit bericht stuurt u naar informatie.vlaanderen@vlaanderen.be – met als onderwerp "EODaS".