chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuwe versie van het KLIP succesvol gelanceerd op Techni-Mat

  woensdag, 14 oktober 2020

  Techni-Mat is een vakbeurs voor bouw en infrastructuur. Informatie Vlaanderen verzorgde er in samenwerking met de Bouwunie een seminarie over het Kabel- en Leidinginformatieportaal (KLIP) en het Generiek Informatie Platform Inname Openbaar Domein (GIPOD).

  Je kreeg er te horen hoe het KLIP graafschade bij werken voorkomt en hoe je met het GIPOD verkeershinder vermijdt. Ook de vernieuwde KLIP-webtoepassing werd gelanceerd. De infosessie was erg drukbezocht.

  Wil je meer uitleg over het vernieuwde KLIP? Bekijk dan het filmpje hieronder.

  Wat is het KLIP?

  “Als je grondwerken wil uitvoeren, moet je weten welke kabels en leidingen in de ondergrond zitten. Anders riskeer je een regelrechte ramp. Denk maar aan de gasexplosie in Gellingen” vertelt Liesbeth Rombouts, productverantwoordelijke voor het KLIP bij Informatie Vlaanderen. “Je bent daarom verplicht om een aanvraag te doen via het portaal. Ook als het om werken gaat op een privéterrein.”

  “Het KLIP stuurt je verzoek vervolgens door naar de kabel- en leidingbeheerders (KLB's). Met hun antwoorden wordt een overzichtelijk plan opgesteld. Dat plan bekijk je in het KLIP-portaal of via de KLIP-app. Door een aanvraag te doen via KLIP ben je meteen ook ingedekt tegen mogelijke gevolgschade en alle claims die daaruit voortkomen.”

  Wat is het GIPOD?

  “Het GIPOD wil zorgen voor minder hinder op de weg” legt Els Bossier uit. Zij is productverantwoordelijke voor het GIPOD bij Informatie Vlaanderen. “Het GIPOD is een centraal platform om informatie over wegenwerken, evenementen en andere activiteiten op het openbare domein op voorhand in te geven. Op die manier is de hinder vooraf gekend, kan je werken op elkaar afstemmen en voor omleidingen zorgen. Bedoeling is de overlast op de weg tot een minimum te beperken.”

  Meer informatie?

  Meer informatie over het KLIP vind je op deze pagina.

  Meer informatie over het GIPOD vind je op deze pagina.