chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Ons agentschap ondersteunt ‘Mijn Tuinlab’

  vrijdag, 24 april 2020

  Met enige trots melden we dat Informatie Vlaanderen het project ‘Mijn Tuinlab’ mee ondersteunt. We doen dat als lid van de begeleidingscommissie. Het gaat om een groots tuinonderzoek waarbij burgers helpen met het verzamelen van data.

  U kunt bijvoorbeeld de wetenschap helpen door uw eigen tuin in kaart brengen of deel te nemen aan proefjes om te zien hoe gezond uw tuin is. Voor het in kaart brengen van de tuinen maakt Tuinlab gebruik van een aantal webdiensten van ons agentschap zoals:

  • de geolocation service
  • de Vlaamse basiskaart (GRB)
  • de grootschalige winteropnamen van het Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen (DHMVII)

  Nieuwsgierig?

  Ga naar mijntuinlab.be, beantwoord 5 vragen over uw tuin en start alvast met de eerste proef. Zo krijgt u een zicht op hoe gezond uw tuin is en u helpt de wetenschap door uw tuin in kaart te brengen.

  Citizen Science-project

  ‘Mijn Tuinlab’ is een Citizen Science-project. Een initiatief van de Vlaamse Regering. Onderzoekers aan universiteiten, hogescholen en  onderzoeksinstellingen die het brede publiek actief bij hun onderzoeksproces betrekken, kunnen hiervoor subsidies krijgen.

  ‘Mijn Tuinlab’ is een project van het Kenniscentrum tuin+. De partners zijn Natuurpunt en de KU Leuven. Het project sluit aan bij het project GARMON dat Informatie Vlaanderen momenteel uitvoert samen met de KULeuven en Departement Omgeving. Ook dit project brengt tuinen in kaart.