chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Ook Digitaal Vlaanderen klaar om indieners van project 'gemeente zonder gemeentehuis' te begeleiden

  dinsdag, 7 september 2021

  De Vlaamse Regering maakt 35 miljoen euro vrij voor het relanceproject “Gemeente zonder gemeentehuis”. Het project, opgezet binnen het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB), wil steden en gemeenten ondersteunen die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening efficiënter en klantvriendelijker te maken. Ook Digitaal Vlaanderen staat klaar om ABB en de lokale besturen hierbij te begeleiden.

  Samenwerken en hergebruik van componenten staan centraal

  Er is een totaalbudget van 35 miljoen euro beschikbaar, met dank aan het relanceplan Vlaamse Veerkracht.  

  Via 7 oproepen gespreid over het komende jaar kunnen steden en gemeenten innovatieve digitaliseringsprojecten indienen rond de thema’s innovatieve dienstverlening, digitale democratie en werkplek van de toekomst. De eerste oproep voor innovatieve concepten wordt geopend op 20 september 2021.

  Met het oog op een maximale impact worden lokale besturen uitgenodigd om zoveel mogelijk gezamenlijk voorstellen in te dienen, met aandacht voor kennisdeling, hergebruik van bestaande componenten en schaalbaarheid. 

  Sleutelrol voor de producten en diensten van Digitaal Vlaanderen

  De diensten en producten van Digitaal Vlaanderen zoals de digitale bouwstenen en de OSLO-standaarden kunnen een sleutelrol spelen bij het digitaliseren van de steden en gemeenten. Door gebruik te maken van onze dienstverlening kunnen projecten sneller worden uitgewerkt en zijn ze makkelijker uit te rollen.

  Meer informatie?

  Meer info op de website: gzg.vlaanderen.be

  Heb je interesse in de infosessie rond de bouwstenen en standaarden van Digitaal Vlaanderen die we samen met ABB gaan organiseren? Hou dan zeker onze nieuwsbrief in de gaten.