chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Open Summer of Code 2020

  vrijdag, 10 juli 2020

  Ook deze zomer buigen ontwikkelaars, designers en communicatiestudenten zich over verschillende uitdagingen tijdens de Open Summer of Code. Belgische studenten gaan aan de slag met innovatieve open source projecten.

  Informatie Vlaanderen doet mee met 2 projecten:

  In het smart data project 'prototype IOT context broker' bouwen de studenten mee aan het prototype. Tijdens het project focussen we op hoe fast moving data en slow moving data kostenefficiënt, schaalbaar en uniform kan gepubliceerd en ontsloten worden via een innovatieve fragmentatie strategie. Fast moving data is bijvoorbeeld sensordata, die elke paar seconden een nieuwe waarde doorgeeft. Slow moving data zijn bijvoorbeeld data uit een basisregister die met een veel lagere frequentie veranderen.

  De studenten gaan samen met IMEC IDLab en collega’s van Informatie Vlaanderen aan de slag met een fast moving dataset ‘luchtkwaliteit’ en een slow moving dataset ‘adressenregister’. Met de testresultaten willen we een technisch inzicht krijgen in deze nieuwe vorm van publicatiestrategie. De resultaten van het prototype worden door inzet van de studenten inzichtelijk geanalyseerd. Met dit innovatie project bouwen we onze eigen kennis verder uit en blijven we onze partners toekomstgericht ondersteunen in tal van data gedreven oplossingen zoals bijvoorbeeld smart city toepassingen.

  Het tweede project gaat over het gebruik van Solid pods. Het Agentschap Binnenlands Bestuur en Mijn Burgerprofiel willen het indienen van formulieren vereenvoudigen voor de gebruiker. In dit experiment passen we dit toe op de aangiftes van verkiezingsuitgaven. Hierbij zijn identificatie en autorisatie belangrijk. We hopen dat de testcases hier conceptuele oplossingen zullen aanreiken.

  Op 30/7 is er vanaf 13u een demo-moment waarbij de verschillende projecten worden voorgesteld. Inschrijven kan hiervoor vanaf 13/7 op osoc.be.

  Open Summer of Code (oSoc) is een initiatief van Open Knowledge Belgium, een overkoepelende organisatie (vzw) voor open knowledge instellingen in België. Alle projecten van Open Summer of Code worden gerealiseerd in samenwerking met organisaties uit de privésector of de publieke sector.