chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Raadpleeg je Groeipakketgegevens digitaal via Mijn Burgerprofiel

  dinsdag, 17 november 2020

  Ouders en aanstaande ouders die aangesloten zijn bij FONS kunnen voortaan digitaal via #MijnBurgerprofiel hun Groeipakketgegevens raadplegen. Ze ontvangen bovendien alle briefwisseling over hun Groeipakketdossier in de eBox, een beveiligde elektronische brievenbus. Dat is technisch mogelijk dankzij de MAGDA-documentendienst van Informatie Vlaanderen.

  Vandaag gebeurt alles meer en meer digitaal. Daarom besliste het Agentschap Uitbetaling Groeipakket van de Vlaamse overheid om in samenwerking met de agentschappen Opgroeien en Informatie Vlaanderen zijn digitale portaal MijnFONS te vernieuwen en te koppelen met Mijn Burgerprofiel, een toepassing van Informatie Vlaanderen. FONS is een van de vijf uitbetalers van het Groeipakket. Ouders vinden via Mijn Burgerprofiel terug wie voor hen het Groeipakket uitbetaalt. 

  “Via MijnFONS kunnen ouders en aanstaande ouders vanaf nu digitaal hun Groeipakket eenvoudig en veilig op de voet volgen” vertelt Kristien De Waele, verantwoordelijke klantrelaties en regiowerking bij FONS. “Ze vinden er een overzicht van financiële tegemoetkomingen, gedane betalingen, enzovoort.“

  Mijn Burgerprofiel toont de weg naar MijnFONS

  Het Groeipakket werd ook geïntegreerd in Mijn Burgerprofiel, een toepassing van Informatie Vlaanderen. Mijn Burgerprofiel geeft burgers één persoonlijk digitaal overzicht van al hun overheidszaken zoals bijvoorbeeld diploma’s, de aanvraag van een renovatiepremie of een studietoelage en nu ook het Groeipakket. Het is de bedoeling om gegevens die verspreid zijn over verschillende instanties en beleidsniveaus (Vlaams, federaal, lokaal) samen te brengen. Mijn Burgerprofiel is een groeitraject en zal op termijn steeds meer gegevens bevatten. 

  Word je door FONS uitbetaald? Dan kan je nu via Mijn Burgerprofiel gemakkelijk doorklikken naar MijnFONS voor je detailinformatie.

  Briefwisseling via de MAGDA-documentendienst in de eBox

  Bovendien kunnen gezinnen die aangesloten zijn bij FONS vanaf nu alle briefwisseling over hun Groeipakketdossier ontvangen in hun persoonlijke eBox, een beveiligde elektronische brievenbus. Daarvoor wordt een beroep gedaan op de MAGDA-documentendienst van Informatie Vlaanderen. Vanuit dit centrale platform kunnen overheden formele documenten zoals brieven en afschriften, naar burgers, bedrijven en andere overheden sturen.

  Meer informatie? 

  Meer informatie over Mijn Burgerprofiel vind je op deze pagina

  Meer informatie over de MAGDA-documentendienst vind je op deze .pagina

  Vragen stuur je naar digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be.