chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Release: Orthofotomozaïek, middenschalig, 2021

  woensdag, 17 november 2021
  luchtfoto_meestrecent

  Inhoud

  De Orthofotomozaïek, middenschalig, winteropnamen, kleur, 2021, Vlaanderen is nu ook als afzonderlijk product opengesteld. De opnamedata worden weergegeven in een bijgeleverde vliegdagcontour. Het product wordt via de downloadtoepassing aangeboden in gemeentelijke en 1/16e kaartbladversnijdingen en is beschikbaar in WMS- en WMTS-webdiensten.

  Specificaties

  De orthofotomozaïek wordt via overdrachtsdienst aangeboden in kleinere eenheden, die respectievelijk data per 1/16e NGI-kaartblad en voor iedere gemeente, volgens de gemeentegrens inclusief een buffer van 500m, bevatten. De bestanden zijn ingepast in het Belgische Lambert 72 (BEREF2003)-coördinatenstelsel.

  Via de verschillende ontsluitingskanalen wordt eveneens een vliegdagcontour aangeboden die voor ieder deel van het bijhorende product de opnamedatum weergeeft. Meer informatie over de luchtopnamen. 

  Bekijken en downloaden

  De gegevens van de dataset zijn beschikbaar via

  • de WMTS-endpoints van Informatie Vlaanderen

  Deze dataset wordt zowel via de Downloadtoepassing onder de categorie ‘Beelden, basiskaarten, grondgebruik’ als via de Geopunt-catalogus gratis en zonder registratie ter beschikking gesteld.  

  Voor hergebruik (decreet Hergebruik van Overheidsinformatie) is de Vlaamse Open Data licentie v1.2 van toepassing. De informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het Decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.