chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  RVV Afbakening De Vlaamse Waterweg nv (november 2021)

  dinsdag, 23 november 2021

  Digitaal Vlaanderen stelt een nieuwe RVV afbakening de Vlaamse Waterweg nv ter beschikking. Deze informatie is afkomstig van de Vlaamse Waterweg nv. Deze organisatie ontstond na een fusie tussen nv De Scheepvaart en Waterwegen en Zeekanaal nv.

  Deze dataset geeft de perimeter weer waarbinnen de Vlaamse Waterweg nv een voorkooprecht kan uitoefenen op gronden die volgens hun bestemming kunnen bijdragen tot de realisatie van het maatschappelijk doel van de Vlaamse Waterweg nv.

  Meer informatie over de RVV de Vlaamse Waterweg nv is te vinden in de Geopunt-catalogus.

  BEKIJKEN

  Je kunt de gegevens bekijken via de Geopunt-kaart, Thema’s > Bouwen en Wonen > RVV-afbakeningen.

  WEBSERVICES

  De gegevens van de dataset zijn beschikbaar via de publiek toegankelijke raadpleegdienst, WMS RVV Afbakeningen (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/RVVafbak/wms?request=GetCapabilities&version=1.3.0&service=wms).

  De gegevens zijn ook te bevragen via de overdrachtdienst, WFS Gebieden met recht van voorkoop (

  https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/RVV/wfs?service=WFS&version=2.0.0&request=GetCapabilities&typename=RVV:Rvvdvw).

  Meer informatie is te vinden op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over de raadpleeg- en overdrachtdiensten van Informatie Vlaanderen vind je onder ‘Ons GIS-aanbod’.

  DOWNLOADEN?

  Dit product wordt via de downloadtoepassing (onder de categorie ‘Planning en kadaster’) en via de Geopunt-catalogus gratis en zonder registratie ter beschikking gesteld.

  Voor hergebruik (decreet Hergebruik van Overheidsinformatie) is de Modellicentie voor gratis hergebruik van toepassing. De opgenomen informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.

  Het product bestaat uit vectoriële gegevens en is beschikbaar in twee formaten: GML en Shapefile. 

  Afbouw data

  Digitaal Vlaanderen zal op dinsdag 21 december 2021 de distributie van de afbakeningen van nv De Scheepvaart en Waterwegen en Zeekanaal nv stopzetten. De verspreiding wordt stopgezet vanwege de ingebruikname van de afbakening van de Vlaamse Waterweg nv.

  Indien u nog gebruik maakt van de afbakeningen van nv De Scheepvaart en Waterwegen en Zeekanaal nv vragen we om over te schakelen uit de gegevens en services van de afbakening van de Vlaamse Waterweg nv:

  Indien jezelf nog gebruik maakt van de data van nv De Scheepvaart of Waterwegen en Zeekanaal of toepassingen hebt die hiervan gebruik maken, heb je nog tot 21 december tijd om de nodige aanpassingen door te voeren. De lagen met de oude gegevens blijven tot dan nog ter beschikking bij Digitaal Vlaanderen.