chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sandbox Vlaanderen Showcase op 30 april

  vrijdag, 5 maart 2021

  Op 30 april stelt Sandbox Vlaanderen in de voormiddag opnieuw een aantal van hun experimenten voor, tijdens de derde editie van Showcase. Eén van de teams die de resultaten van hun experimenteel ontwerp (PoC) komt voorstellen, werkt rond Solid. Met het project Solid wil Sir Tim Berners-Lee, de uitvinder van het World Wide Web, burgers terug controle geven over hun eigen gegevens.

  Drie projecten

  In september konden alle medewerkers van de Vlaamse overheid via het intrapreneurshiptraject Sandbox Vlaanderen een idee indienen waarbij ze door middel van een innovatieve technologie hun dagelijkse werking of dienstverlening konden verbeteren. Op de Trefdag Digitaal Vlaanderen selecteerde de jury drie projecten die een proof of concept mochten uitwerken.

  Eén project werkt rond Solid

  Eén daarvan is ‘Actueel inkomen via SOLID’. Het project wil innovatieve technologie zoals Solid aanwenden om loonfiches op een geautomatiseerde manier vanuit een digitale kluis opvraagbaar te maken. Op die manier kunnen burgers makkelijker hun actuele inkomen aantonen als ze een beroep willen doen op diensten en tegemoetkomingen van de overheid. Het concept kreeg een budget toegewezen voor het ontwikkelen van een experimenteel ontwerp. Het resultaat krijg je te zien tijdens de Showcase van Sandbox Vlaanderen.

  Wat is Sandbox Vlaanderen?

  “Het is de bedoeling om met Sandbox de innovatieve cultuur binnen de Vlaamse overheid te bevorderen” vertelt Stephane Coppens, coördinator van Sandbox Vlaanderen. “We werken daarom samen met startups en stimuleren medewerkers om met ideeën te komen die we dan testen in een experimenteel ontwerp (proof of concept, red.).”

  Inschrijven

  Inschrijven voor de virtuele Showcase is gratis, maar verplicht. Je schrijft je in via deze pagina.

  Meer informatie?

  Meer informatie over Sandbox Vlaanderen vind je op deze pagina