chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Schenk jij ook afgeboekte laptops aan Digital for Youth?

  vrijdag, 5 maart 2021

  Digitaal Vlaanderen doet een oproep om afgeboekte laptops aan Digital for Youth te doneren . Zo helpen we in deze tijden van Corona en online onderwijs de digitale kloof tussen jongeren te dichten. In het verleden doneerde Digital for Youth al 14.000 laptops aan het Vlaamse onderwijs, waarvan een flink deel afkomstig van diverse overheden. Met 160 laptops deed ook het Agentschap voor Natuur en Bos zijn duit in het zakje.

  Volg het voorbeeld van Natuur en Bos

  Chris Logghe, Hoofd Business Relatiebeheer ICT: "Het Vlaams overheidsagentschap voor Natuur en Bos vernieuwt periodiek een deel van de pc’s van de werknemers. In 2020 kregen 160 pc’s een tweede leven via de organisatie Digital for Youth. De organisatie haalde de pc’s op in de verschillende kantoorgebouwen. Dat verliep erg vlot."

  Aarzel niet. Gewoon doen

  "Een belangrijke voorwaarde om de toestellen een langer leven te geven is dat de gegevens grondig verwijderd worden. Digital for Youth zorgde hiervoor. Hun attesten voor dataverwijdering voldoen aan alle wettelijke vereisten.

  Door met DigitalForYouth samen te werken ondersteunt het Agentschap voor Natuur en Bos een project dat in de lijn ligt met onze waarden. Digital for Youth streeft er namelijk naar alle jongeren, en zeker kwetsbare, toegang te geven tot de digitale wereld en hen de kans geven hun vaardigheden verder te ontwikkelen. We zijn trots dat we hieraan kunnen bijdragen", besluit Chris Logghe.

  "We zouden het niet beter kunnen zeggen", aldus Stefan De Smet, afdelingshoofd ICT van Digitaal Vlaanderen. "Vandaar deze warme omroep aan alle collega ICT-beheerders. Geef afgeboekte laptops een tweede, waardevol leven. Doneer ze aan Digital for Youth en geef jongeren die het materieel moeilijk hebben de digitale kansen die ze verdienen. Aarzel niet. Gewoon doen."

  Meer informatie?

  Lees meer op www.digitalforyouth.be