chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sperperiode Recht van Voorkoop start op 1 oktober 2018

  maandag, 10 september 2018

  Tijdens de sperperiode Recht van Voorkoop (RVV) past elke begunstigde of leverancier RVV-records aan naar de nieuwe kadastrale toestand.

  Elk jaar verschijnt er een nieuwe versie van de digitale kadastrale percelenplannen. Bijgevolg moeten ook alle RVV-records aangepast worden aan deze nieuwe kadastrale toestand.

  Sperperiode

  Om begunstigden en leveranciers voldoende tijd te geven om hun RVV-records aan te passen aan de nieuwe kadastrale toestand, wordt er in het kader van Recht van Voorkoop een sperperiode ingelast. Tijdens deze sperperiode worden RVV-records opgeladen voor zowel de huidige als de nieuwe kadastrale toestand. Pas na de sperperiode wordt er volledig overgeschakeld naar de nieuwe kadastrale toestand.

  In 2018 loopt de sperperiode van 1 oktober tot en met 25 november. Op 26 november 2018 schakelen we over naar de kadastrale toestand 01/01/2018.

  Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen geen begunstigde meer

  De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) is niet langer begunstigde. Heel wat RVV-records hebben nog VMSW als begunstigde. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen wordt tijdens de sperperiode geschrapt als begunstigde. Zo is de VMSW na de sperperiode geen begunstigde meer. RVV-leveranciers vragen we om hun records na te kijken en de nodige aanpassingen zo snel mogelijk door te voeren. Dit kan al voor de sperperiode door een nieuw integraal bestand of verschilbestand op te laden.

  Meer informatie? 

  Meer informatie over de sperperiode en de gevolgen voor de begunstigden en leveranciers vind je op deze pagina.

  Als je vragen hebt, neem je contact op met de Helpdesk Informatie Vlaanderen.