chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sperperiode Recht van Voorkoop start op 14 oktober 2019

  dinsdag, 17 september 2019

  Elk jaar verschijnt er een nieuwe versie van de digitale kadastrale percelenplannen. Bijgevolg moeten ook alle RVV-records aangepast worden aan deze nieuwe kadastrale toestand.

  Sperperiode

  Om begunstigden en leveranciers voldoende tijd te geven om hun RVV-records aan te passen aan de nieuwe kadastrale toestand, wordt er in het kader van Recht van Voorkoop een sperperiode ingelast. Tijdens deze sperperiode kunnen RVV-records opgeladen worden voor zowel de huidige als de nieuwe kadastrale toestand. Pas na de sperperiode wordt er volledig overgeschakeld naar de nieuwe kadastrale toestand.

  In 2019 loopt de sperperiode van 14 oktober tot en met 22 november. Op 25 november 2019 schakelen we dan over naar de kadastrale toestand 01/01/2019. Meer informatie over de sperperiode en de gevolgen voor de begunstigden en leveranciers vind je op de pagina "Opladen van RVV-records".

  Voor meer informatie kan je steeds terecht bij de Helpdesk Informatie Vlaanderen.

  Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen geen begunstigde meer

  De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen is niet langer begunstigde. We merken echter dat nog heel wat RVV-records VMSW als begunstigde hebben. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen zal tijdens de sperperiode geschrapt worden als begunstigde, zodat de VMSW na de sperperiode geen begunstigde meer zal zijn.

  De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) is niet langer de begunstigde voor het soorttype VWC leegstand (ID 25). We merken dat in nog heel wat RVV-records VMSW als begunstigde is opgenomen. RVV-leveranciers vragen we daarom om hun records hierop na te kijken en de nodige aanpassingen zo snel mogelijk door te voeren. Dit kan reeds voor de sperperiode door een nieuw integraal bestand of verschilbestand op te laden.

  Percelen extra nakijken

  Door een fout in de basisbestanden werden 108 percelen niet opgeladen vorig jaar, de lijst van deze percelen is beschikbaar in de RVV-toepassing onder de tab downloads CadGIS-basisbestanden. De percelen liggen over heel Vlaanderen verspreid, kijk deze goed na.