chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sperperiode Recht van Voorkoop start op 7 september 2020

  vrijdag, 14 augustus 2020

  Elk jaar verschijnt er een nieuwe versie van de digitale kadastrale percelenplannen. Bijgevolg moeten ook alle RVV-records aangepast worden aan deze nieuwe kadastrale toestand.

  Sperperiode

  Om begunstigden en leveranciers voldoende tijd te geven om hun RVV-records aan te passen aan de nieuwe kadastrale toestand, wordt er in het kader van Recht van Voorkoop een sperperiode ingelast. Tijdens deze sperperiode kunnen RVV-records opgeladen worden voor zowel de huidige als de nieuwe kadastrale toestand. Pas na de sperperiode wordt er volledig overgeschakeld naar de nieuwe kadastrale toestand.

  In 2020 loopt de sperperiode van 7 september tot en met 25 oktober. Op 26 oktober 2020 schakelen we dan over naar de kadastrale toestand 01/01/2020. Meer informatie over de sperperiode en de gevolgen voor de begunstigden en leveranciers vindt u op deze pagina.

  Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij de Helpdesk Informatie Vlaanderen.

  Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen geen begunstigde meer

  De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) is niet langer begunstigde voor het soorttype VWC leegstand (ID 25). We merken dat in nog heel wat RVV-records VMSW als begunstigde is opgenomen. RVV-leveranciers vragen we daarom om hun records hierop na te kijken en de nodige aanpassingen zo snel mogelijk door te voeren. Dit kan reeds voor de sperperiode door een nieuw integraal bestand of verschilbestand op te laden.