Stopzetting distributie dataset Bedrijventerreinen

maandag, 28 juni 2021

Digitaal Vlaanderen zal op dinsdag 28 september 2021 de distributie van de niet-OSLO variant van de dataset ‘Bedrijventerreinen’ stopzetten. De verspreiding wordt stopgezet vanwege de ingebruikname van de dataset ‘Bedrijventerreinen OLSO’. De nieuwe dataset is eenvoudiger zodat deze beter te begrijpen is en volgt de OSLO standaard. Lees de aankondiging van de nieuwe dataset

Deze wijziging zal zowel in de downloadtoepassing, als in Geopunt en de webdiensten worden doorgevoerd.

  • Downloadtoepassing: Bedrijventerreinen.
    Deze laag zal verdwijnen op dinsdag 28 september 2021.

 

In dezelfde WMS en WFS zijn op dit moment al de lagen van de dataset ‘Bedrijventerreinen OSLO’ beschikbaar. In onderstaande tabel ziet u een kort overzicht welke lagen de oude vervangen.

Alle informatie over de inhoud van de nieuwe dataset is terug te vinden in de handleiding (pdf) van Agentschap Ondernemen en Innoveren. Bijlage 1 van deze handleiding geeft een compleet overzicht van alle wijzigingen, inclusief lagen die eerder nog niet opgenomen waren in de dataset ‘Bedrijventerreinen’, maar nu wel beschikbaar zijn in de nieuwe dataset ‘Bedrijventerreinen OSLO’.  

Bedrijventerreinen [oud]

Bedrijventerreinen OSLO [nieuw]

Titel

Naam

Titel

Naam

Planningszone met economische bestemming

Bedrterpeb

Planningszone met economische bestemming

Bedrplan

Bedrijventerreinen in ontwikkeling

Bedrteront

Ontwikkelbare bedrijvenzone

Bedrontw

Bedrijventerreinen

Bedrterr

Bedrijventerrein

Bedrter

Gebruikspercelen bedrijventerreinen

Gebrprc

Bedrijventerreinperceel

Bedrperc

Indien u nog toepassingen heeft die gebruik maken van deze lagen in de WMS of in de WFS, heeft u nog tot 28 september 2021 de tijd om de nodige aanpassingen door te voeren. De oude versie van de WMS van Agentschap Innoveren en Ondernemen en WFS Bedrijventerreinen blijft nog tot dan ter beschikking.