chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Succesvolle start voor het Solid ecosysteem

  dinsdag, 4 mei 2021

  Op dinsdag 20 april organiseerde Digitaal Vlaanderen samen met de Universiteit Gent een virtuele rondetafel waar het startschot werd gegeven voor het Solid ecosysteem. Tijdens een wervelende show bespraken onder andere Rik Van de Walle, rector van de Universiteit Gent; onze administrateur-generaal Barbara Van Den Haute en Lieven De Marez, research director van imec-mict-UGent, opportuniteiten rond Solid.

  Gegroeid uit werkgroepen

  “Solid is een initiatief van sir Tim Berners-Lee. Het wil mensen terug controle geven over hun eigen data. In september vond er een virtuele themamiddag over Solid plaats.” vertelt Katrien Mostaert. Zij is het afdelingshoofd van IT Shared Services bij Digitaal Vlaanderen. “Die themanamiddag lokte heel wat interesse uit vanuit verschillende hoeken. Heel wat mensen en organisaties wilden kennis uitwisselen rond gemeenschappelijke noden, ideeën, afhankelijkheden en oplossingen over Solid en kijken of er samenwerkingen mogelijk zijn. Er werden daarom een aantal werkgroepen georganiseerd rond verschillende thema’s. Uit die werkgroepen is een Solid-ecosysteem gegroeid. “

  Samenwerking bevorderen

  De Universiteit Gent en Digitaal Vlaanderen willen dat breed ecosysteem nu verder faciliteren en verbinden. Het is de bedoeling om de samenwerking rond Solid te bevorderen, nieuwe dienstverlening te inspireren en gemeenschappelijke uitdagingen in kaart te brengen. Het is uiteraard ook de ambitie om aan te sluiten bij een aantal Europese en internationale initiatieven.

  “Op 20 april organiseerden we een virtuele rondetafel samen met de Universiteit Gent” aldus Katrien Mostaert. “Daarmee wilden we het startschot geven voor het ecosysteem, terugkoppelen met de deelnemers over wat we hebben gedaan sinds de themadag in september en tonen waar er met partners aan werd gewerkt. We bekeken ook een aantal opportuniteiten en wat we gaan doen in de nabije toekomst.”

  Werkgroepen komen op regelmatige basis bijeen

  Geïnteresseerden die een duurzame bijdrage kunnen leveren aan de succesvolle groei van Solid werden opgeroepen om zich aan te sluiten bij het ecosysteem. Sinds eind april komen er een aantal werkgroepen op regelmatige basis bijeen. Er werd daarvoor een programma uitgewerkt. Wie wil kan zich daar nog steeds voor inschrijven via digitaal.vlaanderen@kb.vlaanderen.be.

  Meer informatie?

  Meer informatie vind je op deze pagina

  De rondetafel herbekijk je op Youtube