chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Trefdag Digitaal Vlaanderen groot succes

  vrijdag, 30 november 2018

  De Trefdag Digitaal Vlaanderen op donderdag 29 november was een groot succes. We verwelkomden meer dan 2.000 enthousiaste deelnemers. Tijdens de plenaire sessie lanceerde Barbara Van Den Haute, de administrateur-generaal van Informatie Vlaanderen, Mijn Burgerprofiel.

  De klemtoon lag dit jaar op de opdracht van Informatie Vlaanderen: het digitaliseren van de overheid. Daarom kreeg de Trefdag een nieuwe naam: Trefdag Digitaal Vlaanderen (#TDV18). Een digitale overheid moet zorgen voor een vlottere en efficiëntere dienstverlening voor burgers, bedrijven en andere organisaties.

  Mijn Burgerprofiel

  Op de Trefdag lanceerde Barbara Van Den Haute ook Mijn Burgerprofiel. Mijn Burgerprofiel is een profielpagina waar alle data die de Vlaamse overheidsdiensten over je hebben, worden gebundeld. De burger staat centraal en overheidsdiensten moeten niet steeds opnieuw gegevens opvragen. Op dit moment bevat Mijn Burgerprofiel gegevens over diploma's, studietoelagen, kinderbijslag, woning, gezin en loopbaan. Hoe meer overheidsdiensten zich aansluiten op Mijn Burgerprofiel hoe meer gegevens het zal bevatten. Mijn Burgerprofiel is een project van Informatie Vlaanderen.

  Meer dan 100 sprekers

  Meer dan 100 sprekers verzorgden op de Trefdag 40 infosessies en workshops over innovatieve technologieën als blockchain, artificiële intelligentie en smart cities, het inwinnen van data en het beveiligen van informatie. De Trefdag werkte samen met een aantal premiumpartners die het evenement ondersteunen. Er was ook ruimte voor startups die met overheidsdata aan de slag gaan. Op de ruime beursvloer stelden maar liefst 56 bedrijven en organisaties zichzelf voor.

  Samenwerking met IMEC

  De avond voor de Trefdag vond er nocturne plaats over de digitale transformatie van Vlaanderen tot een slimme regio. Tijdens dit netwerkevent kondigden Informatie Vlaanderen en IMEC aan dat ze gaan samenwerken. Het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum (IMEC) is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen. Barbara Van Den Haute en John Baekelmans, de vicepresident van IMEC, lichtten hun visie en ambitie toe tijdens een inspirerende presentatie.