chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update dataset ‘Grenzen van Polders en Wateringen’

  woensdag, 6 juni 2018

  De datasetgroep ‘Grenzen van Polders en Wateringen’ bestaat uit twee datasets: de ‘Grenzen van Polders’ en de ‘Grenzen van Wateringen’. Meer informatie kan gevonden worden in de Geopunt Catalogus.

  Deze versie van de ‘Grenzen van Polders’ bevat volgende wijzigingen:

  • Fusie van de Polder Noordwatering Veurne (P3.25) en de Polder de Moeren (P3.03) tot de Westkustpolder n.a.v. het besluit van de Vlaamse Regering van 9 september 2016 houdende de Polder Noordwatering Veurne en Polder de Moeren tot een nieuwe polder, met naam Westkustpolder.
  • Aanpassing administratieve gegevens
  • Grenscorrecties t.g.v. digitalisatiefouten

  De versie van de ‘Grenzen van Wateringen’ bevat volgende wijzigingen:

  • Aanpassing administratieve gegevens
  • Grenscorrecties t.g.v. digitalisatiefouten

  Bekijken

  Je kan de gegevens bekijken via de Geopunt-kaart, Thema’s > Grenzen > Polders en wateringen.

  Webservices

  De gegevens van de datasets zijn beschikbaar via de raadpleegdienst, WMS Vlaamse Milieumaatschappij (http://geo.agiv.be/ogc/wms/product/VMM?request=GetCapabilities&version=1.3.0&service=wms) en WMS Administratieve eenheden (http://geo.agiv.be/inspire/wms/Administratieve_Eenheden?request=getcapabilities&service=wms&version=1.3.0 ).

  De gegevens zijn ook te bevragen via de overdrachtdienst WFS Polders (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/Polders/wfs?service=WFS&version=1.1.0&request=GetCapabilities) en WFS Wateringen (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/Wateringen/wfs?service=WFS&version=1.1.0&request=GetCapabilities).

  Meer informatie is te vinden op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over de raadpleeg- en overdrachtdiensten van Informatie Vlaanderen vind je onder ‘Ons GIS-aanbod’.

  Downloaden

  Dit product wordt zowel via de downloadtoepassing (onder de categorie ‘Binnenwateren’ en ‘Grenzen’ en via de Geopunt-Catalogus gratis en zonder registratie te beschikking gesteld.

  Voor hergebruik (decreet Hergebruik van Overheidsinformatie) is de Modellicentie voor gratis hergebruik van toepassing. De opgenomen informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.

  Het product bestaat uit vectoriële gegevens en is beschikbaar in twee formaten: GML en Shapefile.