chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update dataset ‘Recht van voorkoop, ruilverkaveling’

  maandag, 2 december 2019

  De dataset ‘Gebieden met recht van voorkoop, ruilverkaveling uit kracht van wet’ wordt beheerd door de Vlaamse Landmaatschappij. Dit recht van voorkoop wil de verwerving van onroerende goederen bevorderen om de agrarische structuur en de landinrichting te verbeteren.

  Het recht van voorkoop ruilverkaveling wil de verwerving van onroerende goederen bevorderen om de agrarische structuur en de landinrichting te verbeteren.

  Bekijken

  Je kan de gegevens van de voorkoopgebieden ruilverkaveling bekijken via de Geopunt-kaart, Thema’s > Bouwen en wonen > Recht van voorkoop afbakeningen, of via de Geopunt-applicatie Recht van voorkoop - afbakeningen.

  Raadpleegdiensten (WMS)

  De gegevens van de dataset met de voorkoopgebieden ruilverkaveling uit kracht wet, zijn beschikbaar via 2 publiek toegankelijke raadpleegdiensten, met name

  Overdrachtdiensten (WFS)

  De gegevens met de voorkoop-gebieden worden aangeboden via de overdrachtdienst “WFS Gebieden met recht van voorkoop" (Capabilities: https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/RVV/wfs?request=GetCapabilities&version=1.1.0).

  Bijkomende informatie

  Meer informatie is te vinden op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over de raadpleeg- en overdrachtdiensten van Informatie Vlaanderen vind je onder ‘Ons GIS-aanbod’.

  Download

  De data worden zowel via de downloadtoepassing onder de categorie ‘Planning, kadaster’, als via de Geopunt-catalogus gratis en zonder registratie aangeboden. De dataset bevat vectoriële gegevens en is beschikbaar in twee bestandsformaten: GML en ESRI Shapefile.

  Toegang en gebruik

  Voor hergebruik (decreet Hergebruik van Overheidsinformatie) is de Modellicentie Gratis Hergebruik v1.0 van toepassing. De informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.