chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update datasets van de Vlaamse Landmaatschappij (jan. 2022)

  woensdag, 19 januari 2022

  Digitaal Vlaanderen stelt een nieuwe versie van verschillende datasets van de Vlaamse Landmaatschappij ter beschikking. Het gaat om Landinrichtingsprojecten en Ruilverkavelingsprojecten bij grote infrastructuurwerken.

  Meer informatie over de Landinrichtingsprojecten en Ruilverkaveling van landeigendommen uit kracht van wet bij grote infrastructuurwerken zijn te vinden in de Geopunt-catalogus. 

  Bekijken

  Je kan de gegevens bekijken via Geopunt-kaart, Thema > Natuur en milieu > Landinrichting

  Webservices

  De gegevens van de datasets zijn beschikbaar via de publiek toegankelijke raadpleegdienst, WMS Vlaamse Landmaatschappij (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/VLM/wms?request=GetCapabilities&version=1.3.0&service=wms) en de WMS Afbakeningen (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/RVVAFbak/wms?request=GetCapabilities&version=1.3.0&service=wms).

  De gegevens zijn ook te bevragen via de overdrachtdiensten,

  WFS Landinrichting (http://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/Landinrichting/wfs?service=WFS&version=2.0.0&request=GetCapabilities) en de WFS Ruilverkaveling van landeigendommen uit kracht van wet bij uitvoering van grote infrastructuurwerken (http://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/RvkGrInfraWerken/wfs?service=WFS&version=2.0.0&request=GetCapabilities). 

  Meer informatie is te vinden op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over de raadpleeg- en overdrachtdiensten van Informatie Vlaanderen vind je onder ‘Ons GIS-aanbod’.

  Downloaden?

  Deze producten worden via de downloadtoepassing (onder de categorie ‘Landbouw en veeteelt’, ‘Milieu’ en ‘Planning, kadaster’) en via de Geopunt-catalogus gratis en zonder registratie te beschikking gesteld.

  Het product bestaat uit vectoriële gegevens en is beschikbaar in twee formaten: GML en Shapefile.

  Regelingen voor toegang en gebruik

  Voor hergebruik (decreet Hergebruik van Overheidsinformatie) is de Modellicentie Gratis Hergebruik v1.0 van toepassing. De opgenomen informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.