chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update Haltes en Reiswegen De Lijn (toestand 25/01/2022’)

  vrijdag, 4 februari 2022

  Digitaal Vlaanderen stelt een nieuwe versie van de datasetgroep ‘Haltes en reiswegen De Lijn’ ter beschikking. Deze informatie is afkomstig van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn.

  Deze datasetgroep bevat 2 datasets. Enerzijds de ‘Haltes De Lijn’ die een overzicht geven van de publieke halteplaatsen, anderzijds de ‘Reiswegen De Lijn’ die een overzicht geven van de reiswegen van de voertuigen van De Lijn. De dienstregelingen zelf zijn niet opgenomen, deze zijn zeer variabel in de tijd. Ook de relatie tussen haltes en reiswegen is niet in het product opgenomen.

  Meer informatie over de Haltes en de Reiswegen van De Lijn zijn te vinden in de Geopunt-catalogus.

  Bekijken

  Je kunt de gegevens bekijken via de Geopunt-kaart, Thema’s > Mobiliteit > Transport over land.

  Webservices

  De gegevens van de dataset zijn beschikbaar via de publiek toegankelijke raadpleegdienst, WMS Vervoersmaatschappij De Lijn (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/DeLijn/wms?request=GetCapabilities&version=1.3.0&service=wms).

  De gegevens zijn ook te bevragen via de overdrachtdienst, WFS Haltes (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/Haltes/wfs?service=WFS&version=2.0.0&request=GetCapabilities) en de WFS Reiswegen (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/Reiswegen/wfs?service=WFS&version=2.0.0&request=GetCapabilities).

  Meer informatie is te vinden op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over de raadpleeg- en overdrachtdiensten van Digitaal Vlaanderen vind je onder ‘Ons GIS-aanbod’.

  Downloaden?

  Dit product wordt via de downloadtoepassing (onder de categorie ‘Vervoer’) en via de Geopunt-catalogus ter beschikking gesteld van deelnemers aan GDI-Vlaanderen, voor het uitvoeren van taken van algemeen belang. Hergebruik is niet toegestaan.

  Het product bestaat uit vectoriële gegevens en is beschikbaar in twee formaten: GML en Shapefile.