chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update producten Informatie Vlaanderen na de gemeentelijke fusies

  dinsdag, 5 februari 2019

  Naar aanleiding van de fusie van een aantal gemeenten voerden we wijzigingen door in onze producten. Meer informatie vindt u hieronder.

  De Basiskaart Vlaanderen (GRB)

  Naar aanleiding van de gemeentelijke fusies voerden we tijdens de eerste weken van januari wijzigingen door in de data voor adressen, straatnamen en NIS-codes. Deze updates zijn vanaf deze week beschikbaar via de verschillende producten van de Basiskaart Vlaanderen (GRB) : download GRB en de GRB-webdiensten. U raadpleegt de volledige impact van de fusies op de Basiskaart Vlaanderen (GRB) op deze pagina

  Het Wegenregister

  Ook in het wegenregister voerden we wijzigingen door in de data voor adressen, straatnamen en NIS-codes. Deze updates zijn nu beschikbaar via de verschillende producten van het Wegenregister zoals de download en de geografische webdiensten.

  Het CRAB

  In het CRAB zijn alle adressen van de nieuwe gemeenten sinds 1 januari beschikbaar. Daarnaast is ook een nieuwe versie van de verschilbestanden CRAB gepubliceerd. In vergelijking met de versie van 20 december is deze verrijkt met identificatoren uit het Adressenregister. Daarnaast gebeurden enkele kleine correcties bij individuele adressen.

  Download
  Klanten/gebruikers van de downloadtoepassing kunnen de producten, die versneden kunnen worden volgens gemeentelijke grenzen, sinds eind december al versnijden met de gemeentelijke grenzen toestand 1/1/2019. Dit kan echter ook nog met de gemeentelijke grenzen van de “oude” toestand. De downloadtoepassing biedt deze twee type versnijdingen aan gedurende drie maanden. Vanaf april 2019 is versnijden enkel mogelijk volgens de nieuwe toestand van de gemeentelijke grenzen. Deze informatie vindt u ook op deze pagina.