chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update WMS-orthofotowerkbestand 2019.03

  vrijdag, 9 augustus 2019

  Informatie Vlaanderen geeft jaarlijks de opdracht om gebiedsdekkend middenschalige luchtopnamen van het Vlaamse Gewest, inclusief het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, aan te maken. Kort na de inwinning wordt een compilatie van tussentijdse orthofotowerkbestanden ter beschikking gesteld met een grondresolutie van 25cm. Dit product wordt nu bijgewerkt met nieuwe beelden 2019 voor de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De mozaïek is aangevuld met een dataset 'vliegdagcontour' die voor ieder deel van de compilatie de opnamedatum weergeeft.

  Deze gebiedsdekkende compilatie van orthofotowerkbestanden wordt enkel aangeboden via een raadpleegdienst (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/ofw/wms?) om resultaten snel na het inwinnen van de luchtopnamen ter beschikking te stellen. Dit gaat echter ten koste van een lagere kwaliteit dan het standaard product, zowel geometrisch (60cm RMSE) als visueel, waarbij objecten boven het maaiveld vertekeningen kunnen vertonen. Dit product is daarom enkel geschikt voor professioneel gebruik.

  Voor gebruik op publieke webpagina’s of voor gebruik door een ruime doelgroep wordt aanbevolen gebruik te maken van het standaard product "Orthofotomozaïek, middenschalig, winteropnamen, kleur, meest recent, Vlaanderen". Dat wordt gemiddeld 6 maanden na de inwinning bijgewerkt, kent een hogere geometrische nauwkeurigheid (15cm RMSE) en vertoont geen vertekeningen in de voorstelling van objecten die boven het maaiveld gelegen zijn.