chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update WMS orthofotowerkbestand 2021.03

  maandag, 21 juni 2021

  Informatie Vlaanderen geeft jaarlijks de opdracht om gebiedsdekkend middenschalige luchtopnamen van het Vlaamse Gewest, inclusief het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, aan te maken. Kort na de inwinning wordt een compilatie van tussentijdse orthofotowerkbestanden ter beschikking gesteld met een grondresolutie van 25cm.

  Dit product wordt nu bijgewerkt met nieuwe beelden van 2021 voor de provincies Antwerpen-Oost. De mozaïek is aangevuld met een dataset 'vliegdagcontour' die voor ieder deel van de compilatie de opnamedatum weergeeft. 

  Deze gebiedsdekkende compilatie van orthofotowerkbestanden wordt aangeboden via volgende raadpleegdiensten

  Dit product heeft een lagere kwaliteit dan het standaard product, zowel geometrisch (60cm RMSE) als visueel waarbij objecten boven het maaiveld vertekeningen kunnen vertonen. Dit product is daarom enkel geschikt voor professioneel gebruik.

  Voor gebruik op publieke webpagina’s of voor gebruik door een ruime doelgroep wordt aanbevolen gebruik te maken van het standaard product "Orthofotomozaïek, middenschalig, winteropnamen, kleur, meest recent, Vlaanderen" dat gemiddeld 6 maanden na de inwinning bijgewerkt wordt en een hogere geometrische nauwkeurigheid (15cm RMSE) kent en geen vertekeningen vertoond in de voorstelling van objecten die boven het maaiveld gelegen zijn.