chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update Woonvernieuwings- en woningbouwgebieden nu beschikbaar

  woensdag, 30 januari 2019

  Informatie Vlaanderen stelt een nieuwe versie van de dataset ‘Woonvernieuwings- en woningbouwgebieden’ ter beschikking. Deze informatie is afkomstig van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. 

  De dataset geeft een overzicht van de ligging en de afbakening van woonvernieuwings- en woningbouwgebieden (decreet van 15/07/1997 betreffende de Vlaamse Wooncode (BS 19/08/1997), alsook de bijzondere gebieden in Vlaanderen waarop gedurende een bepaalde periode recht van voorkoop van toepassing is.

  De inhoudelijke informatie over dit voorkooprecht is te vinden op de website van de Vlaamse Landmaatschappij.  

  Meer informatie is te vinden in de Geopuntcatalogus.

  Wat is nieuw?

  De gemeentelijke fusies werden doorgevoerd.

  Bekijken

  Je raadpleegt de gegevens van de dataset ‘Woonvernieuwings- en woningbouwgebieden’ ook via de Geopunt-kaart, Thema’s > Bouwen en wonen > Vlaamse wooncode of via de Geopunt-applicatie Recht van voorkoop - afbakeningen.

  Webservices

  De gegevens van de dataset zijn beschikbaar via de publiek toegankelijke raadpleegdiensten, WMS Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/VMSW/wms?request=GetCapabilities&version=1.3.0.&service=wms) of WMS RVV Afbakeningen (https://geoservices.informatievlaanderen.be/raadpleegdiensten/RVVafbak/wms?request=GetCapabilities&version=1.3.0&service=wms).

  De gegevens zijn ook te bevragen via de overdrachtdiensten, WFS Woningbouw- en woonvernieuwingsgebieden (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/WoningbWoonvernieuwings/wfs?request=GetCapabilities&version=1.1.0) of WFS Gebieden met recht van voorkoop (https://geoservices.informatievlaanderen.be/overdrachtdiensten/RVV/wfs?request=GetCapabilities&version=1.1.0).

  Meer informatie is te vinden op de productpagina van de webdiensten. Specifieke informatie over de raadpleeg- en overdrachtdiensten van Informatie Vlaanderen vind je onder ‘Ons GIS-aanbod’.

  Downloaden

  De data worden zowel via de downloadtoepassing onder de categorie ‘Planning, kadaster’ als via de Geopunt-catalogus gratis en zonder registratie ter beschikking gesteld.

  Voor hergebruik (decreet Hergebruik van Overheidsinformatie) is de Modellicentie Gratis Hergebruik v1.0 van toepassing. De informatie is openbaar en eenieder heeft inzagerecht conform het decreet openbaarheid van bestuur. Het gebruik voor taken van algemeen belang door instanties (openbare instellingen), is geregeld door het decreet betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.

  De dataset bevat vectoriële gegevens en is beschikbaar in twee bestandsformaten: GML en ESRI Shapefile.