chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vandaag 14 oktober 2019 start de sperperiode RVV

  maandag, 14 oktober 2019

  Op maandag 14 oktober 2019 start de sperperiode Recht van Voorkoop (RVV). RVV-leveranciers krijgen tot en met 24 november 2019 de tijd om hun RVV-records aan te passen aan de nieuwe kadastrale toestand van 1 januari 2019.

  Sperperiode

  Om begunstigden en leveranciers voldoende tijd te geven om hun RVV-records aan te passen aan de nieuwe kadastrale toestand, gaat na de release van CadGIS bij Informatie Vlaanderen de zogenaamde sperperiode van start.

  Tijdens deze sperperiode kunnen RVV-records opgeladen worden voor zowel de huidige als de nieuwe kadastrale toestand. Pas na de sperperiode schakelen we volledig over naar de nieuwe kadastrale toestand.

  In 2019 loopt de sperperiode van 14 oktober tot en met 24 november. Op 25 november 2019 schakelen we dan over naar de kadastrale toestand 01/01/2019. Meer informatie over de sperperiode en de gevolgen voor de begunstigden en leveranciers vind je op deze pagina.

  Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen geen begunstigde meer

  De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen is niet langer begunstigde. We merken echter dat nog heel wat RVV-records VMSW als begunstigde hebben. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen zal tijdens de sperperiode geschrapt worden als begunstigde, zodat de VMSW na de sperperiode geen begunstigde meer zal zijn. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) is niet langer de begunstigde voor het soorttype VWC leegstand (ID 25). We merken dat in nog heel wat RVV-records VMSW als begunstigde is opgenomen. RVV-leveranciers vragen we daarom om hun records hierop na te kijken en de nodige aanpassingen zo snel mogelijk door te voeren. Dit kan al vòòr de sperperiode door een nieuw integraal bestand of verschilbestand op te laden.

  Gehistoriseerde begunstigden

  De begunstigden VITARE (891), Gezellige woningen (628) en Kleine landeigendom Klein-Brabant (717) houden op met bestaan in het RVV-themabestand op 24/11/2019. Kijk tijdens de sperperiode na of er nog records zijn waarvoor zij als begunstigde optreden en pas indien nodig het record aan met een nieuwe begunstigde.

  Opgelet!

  108 percelen zijn wegens een fout in de basisbestanden vorig jaar niet opgeladen. Deze percelen vindt u terug als downloadbaar pakketje in de RVV-toepassing onder de tab downloads, bij de CadGIS-basisbestanden, kijk ze goed na. 

  Voor meer informatie kan je terecht bij de Helpdesk Informatie Vlaanderen