chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vernieuwing dienstverlening flepos start op 11 maart

  vrijdag, 8 maart 2019

  In de eerste helft van 2019 vernieuwt Informatie Vlaanderen de dienstverlening voor de centimeternauwkeurige positiebepaling in Vlaanderen (FLEPOS). We migreren van FLEPOS versie 2.0 naar FLEPOS 3.0. 

  Informatie Vlaanderen start daarom vanaf 11 maart 2019 met het opnieuw registreren van alle gebruikers en hun abonnementen. Ook de instellingen in de toestellen moeten worden vernieuwd. Informatie Vlaanderen plant een volledige omschakeling tegen eind juni 2019. Tot dan blijft het oude en het nieuwe systeem nog een aantal maanden parallel werken. Het oude systeem sluiten we eind juni af.

  Nieuwe gebruikers en bestaande gebruikers voor extra abonnementen worden vanaf de startdatum 11 maart in het nieuwe systeem geregistreerd en aangesloten. Bestaande abonnementen kunnen nog verder gebruikt worden in het oude systeem, met de oude instellingen en login  tot ten laatste 30 juni 2019. We raden u aan tijdig de nodige registraties uit te voeren, zodat de omschakeling vlot kan verlopen. Voor meer informatie over de registratie en de vernieuwing verwijzen we naar de FLEPOS-pagina’s.

  U kunt zelf de nodige instellingen voor Flepos 3.0 invoeren in uw toestel (url, mountpoints). We adviseren echter om de leverancier van het toestel tijdig te contacteren en ondersteuning te vragen.

  Met de vernieuwing van FLEPOS wordt het nu mogelijk om gebruik te maken van het Europese Galileo en het Chinese Beidou satellietnavigatiesysteem. Zo beschikt u over meer satellieten om betere metingen uit te voeren, ook in moeilijke omstandigheden zoals nauwe straatjes en langs bomenrijen. Voor bepaalde abonnementen (landbouw, machinesturing) wordt een gebiedsbegrenzing ingesteld tot 5 km buiten de gewestgrens van Vlaanderen.