chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Verplichting om kleinere werkopdrachten in het GIPOD in te voeren uitgesteld

  woensdag, 27 februari 2019

  De verplichting om kleinere werkopdrachten en kleinere innames van het openbaar domein te registreren in de GIPOD-databank is uitgesteld tot 1 juni 2021. Oorspronkelijk was dit voorzien voor 1 maart 2019. Het uitstel komt er omdat Informatie Vlaanderen eerst een nieuw GIPOD-platform wil lanceren.

  Werkopdrachten van categorie 1 moeten nu al ingegeven worden in het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD). Een werkopdracht is een geplande inname van de openbare weg voor het uitvoeren van werken. Daarbij wordt meer dan 50 m² van de openbare weg opgebroken.

  Eerst wordt een nieuw GIPOD-platform gelanceerd

  Voor kleinere werkopdrachten van categorie 2 en 3 en kleinere omleidingen en innames van het openbaar domein wordt dit pas verplicht vanaf 1 juni 2021. Informatie Vlaanderen wil eerst een nieuw GIPOD-platform lanceren met verbeterde en vereenvoudigde werkprocessen. Vanaf september 2020 wordt het nieuwe GIPOD-platform in productie genomen. De verplichting om kleinere werkopdrachten in te geven gaat pas daarna in.

  We moedigen u aan om nu al zoveel mogelijk gegevens in GIPOD in te geven om zo de vernieuwing voor te bereiden. 

  Het GIPOD

  Het GIPOD wil zorgen voor minder hinder op de weg. Het biedt daarom een centraal platform om informatie over wegenwerken, manifestaties en andere activiteiten op het openbare domein op voorhand in te geven en te beheren. Op die manier is de hinder vooraf gekend, kunnen werken op elkaar worden afgestemd en kan voor omleidingen worden gezorgd. Bedoeling is de overlast op de openbare weg tot een minimum te beperken.

  Meer informatie?

  Meer informatie over het GIPOD vindt u op deze pagina.