chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vlaams minister-president Jan Jambon en Sir Tim Berners-Lee ontmoeten elkaar rond de nieuwste mogelijkheden voor de data-samenleving.

  vrijdag, 28 mei 2021
  Data laten stromen is de sleutel om onze samenleving en onze economie in de jaren twintig een enorme boost te geven. Maar dat vergt vertrouwen. Vlaanderen wil dat vertrouwen in de data-samenleving versterken door de burger zelf controle te geven over zijn data zodat ze die vlotter en veiliger kunnen delen. We bouwen zo een zelf beheerde digitale identiteit.” Vlaams minister-president Jan Jambon

  Uniek is dat we Vlaanderen voluit voor slimme datadiensten laten gaan: data laten samenwerken, zonder de data uit handen te geven. Dáárin schuilt de innovatie: slimme datadiensten die geen bedreiging zijn voor privacy of eigendomsrechten, dat is het terrein waarop Vlaanderen wil excelleren.

  Minister-president Jan Jambon en Digitaal Vlaanderen hebben daarover van gedachten gewisseld met Sir Tim Berners-Lee. Hij wordt algemeen beschouwd als grondlegger van het web en is ook de architect achter de Solid-technologie, die als doelstelling heeft burgers opnieuw controle te geven over hun data.  

  Lees hier het persbericht.