chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vlaamse overheid maakt burgers wegwijs in de coronamaatregelen

  vrijdag, 15 mei 2020

  Sinds de start van de coronacrisis zoeken burgers massaal informatie op over corona en de maatregelen van de regering. Ze vonden hun weg naar Vlaanderen.be die de informatie bundelt. Het aantal bezoeken op de site steeg met maar liefst 58%.

  “Burgers gaan sinds midden maart massaal op zoek naar informatie over corona" vertelt programmamanager Tania Huybrechts. "Gelukkig vinden ze het antwoord vaak online. Het aantal bezoeken op Vlaanderen.be steeg met 58% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de voorbije twee maanden werd Vlaanderen.be bijna 4 miljoen keer bezocht. Vooral de pagina’s over de energievergoeding voor tijdelijke werklozen en de pagina’s met een overzicht van alle maatregelen waren populair.”

  Veel vragen over corona

  Ook de voorlichters van het contactcenter 1700 hebben het erg druk. Ze verwerkten 1.000 à 2.000 extra contacten per dag, een toename van 40%.

  “Er kwamen veel vragen binnen over de corona-hinderpremie en de compensatiepremie voor ondernemers” vertelt Tania Huybrechts. “De energievergoeding voor tijdelijke werklozen kwam vaak aan bod, net zoals de regels rond het openen en sluiten van zaken, de heropstart van de scholen en toegestane verplaatsingen. Er waren daarnaast veel vragen over financiën. Bijvoorbeeld of je de betaling van een belastingaanslag kan spreiden of uitstellen.”

  Veel abonnees voor de corona-updates

  “We zijn ook gestart met corona-updates via “Mijn Burgerprofiel”. Op die manier houden we burgers dagelijks op de hoogte van het meest recente nieuws rond maatregelen van de Vlaamse overheid om de impact van de coronacrisis te beperken. Meer dan 3.000 mensen registreerden zich al om de berichten te ontvangen” besluit Tania Huybrechts.

  Meer informatie?

  Informatie over de coronamaatregelen vindt u op https://www.vlaanderen.be/vlaamse-maatregelen-tijdens-de-coronacrisis. U kunt er ook inschrijven voor de corona-updates via Mijn Burgerprofiel.