chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vlucht onbemand vliegtuig in kader van samenwerkingsproject met de VLM

  vrijdag, 12 april 2019

  Op vrijdag 12 april vloog een onbemand vliegtuig over het natuurinrichtingsproject “Wellemeersen en omgeving Oude Dender”. Op die manier wordt nagegaan of de vlucht een innovatieve meerwaarde heeft bij het verzamelen en verwerken van gegevens over de grondwaterstand, de plantengroei, het reliëf of houtige begroeiing. Bovendien worden zo gegevens bekomen over de ontoegankelijk delen van het gebied.

  Deze vlucht is een samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties: het Agentschap Natuur en Bos (ANB), het Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek (VITO), Informatie Vlaanderen en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). De data die verzameld worden via de vlucht worden gebruikt voor verdere analyses.

  De Wellemeersen is een erkend natuurreservaat in Denderleeuw. Het natuurinrichtingsproject moet ervoor zorgen dat de natuur zich herstelt en verder ontwikkelt. Er wordt gewerkt aan een betere waterhuishouding in De Wellemeersen. Het natuurreservaat moet ook toegankelijker worden voor bezoekers.