chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Volg onze liveshow over OSLO-standaarden

  dinsdag, 20 april 2021

  Op vrijdag 23 april om 13u zendt Digitaal Vlaanderen een liveshow uit over OSLO-standaarden. Collega Raf Buyle gaat een inspirerend gesprek aan met drie mensen die een voortrekkersrol spelen bij het implementeren van OSLO-standaarden. Zij vertellen hoe ze met OSLO aan de slag gingen en wat hun ervaringen zijn. Schrijf je in, volg mee en laat je inspireren.

  “0SLO staat voor Open Standaarden voor Linkende Organisaties” vertelt Raf Buyle van Digitaal Vlaanderen. “Met OSLO wil de Vlaamse overheid informatie standaardiseren. Op die manier kunnen gegevens vlot worden teruggevonden, uitgewisseld en hergebruikt.”

  “We willen dat er ook op Europees niveau vlotter wordt samengewerkt bij het opstellen van standaarden. Daarom organiseren we deze week op woensdag, donderdag en vrijdag een aantal zeer toegankelijke sessies waar we uitleg geven over OSLO-standaarden, de meerwaarde ervan en waarom het echt loont om ermee bezig te zijn. De liveshow vrijdag sluit die driedaagse af. Drie sprekers die al een tijdje bezig zijn met standaarden vertellen over hun ervaringen. Zo hopen we andere mensen te overtuigen om met OSLO aan de slag te gaan.”

  Sprekers

  De sprekers die collega Raf Buyle aan het woord laat zijn niet de minste. Het gaat om Erik Mannens, research director en professor bij imec-IDLab-UGent; Veronique Volders, manager Digitale Oplossingen, Agentschap Binnenlands Bestuur en Olivier Van D’huynslager, hoofd digitaal en projectcoördinator CoGent, Design Museum Gent. Alle drie hebben ze veel ervaring met OSLO-standaarden. Genoeg stof dus voor een boeiend en geanimeerd gesprek.

  Geïnteresseerd?

  De liveshow op vrijdag 23 april wordt uitgezonden tussen 13u en 14u. Mis dit niet en schrijf je gratis in via deze pagina.

  Ook op woensdag 21 april en donderdag 22 april kan je virtuele sessies over OSLO bijwonen. Je krijgt onder meer een algemene en technische introductie tot OSLO, we vertellen je hoe je een standaard kunt ontwikkelen, hoe je OSLO integreert in een aanbesteding en hoe je data ontsluit.

  Je schrijft je in via deze pagina

  Meer informatie?

  Meer informatie over OSLO vind je op deze pagina.