chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Werken voor Digitaal Vlaanderen? Boeiender dan je denkt.

  dinsdag, 7 september 2021

  De digitale transformatie is voor de Vlaamse en lokale overheden een grote uitdaging. Steeds meer mensen willen immers hun overheidszaken online kunnen regelen. Ze vinden het evident dat de overheid geen twee keer vraagt wat ze eigenlijk al weet. Ze willen dossiers kunnen opvolgen, attesten met een klik kunnen downloaden,… En de pandemie heeft die vraag alleen maar luider laten weerklinken.

  Digitaal Vlaanderen speelt een sleutelrol in deze digitale transformatie. Het agentschap staat Vlaamse en lokale overheden bij tijdens hun digitaliseringsproces. Digitaal Vlaanderen is daarin niet aan haar proefstuk toe. Kijk maar naar Mijn Burgerprofiel, de automatische toekenning van het recht op extra dienstencheques aan mensen met een beperking of de mogelijkheid om de aanvraag van, bijvoorbeeld een milieuvergunning, online op te volgen. Deze voor de burger evidente toepassingen zijn het werk van mensen met kennis van ICT en data, ingenieurs, ICT-architecten, informatieveiligheid, UX designers en noem maar op. Omdat ze met gevoelige data omgaan en tegelijk een hoge gebruiksvriendelijkheid moeten afleveren, is de uitdaging groot. En daarenboven is werken voor Digitaal Vlaanderen ook ongemeen boeiend.

  Om die reden werd onder meer dit filmpje gemaakt. Het is de getuigenis van enkele medewerkers van OSLO. OSLO staat voor Open Standaarden voor Linkende Organisaties. Bij deze collega’s staat een stoel leeg. Die van data-architect. Want de vraag naar open data en open standaarden groeit en biedt mooie kansen.

  Bekijk dit filmpje en ontdek nog meer vacatures die Digitaal Vlaanderen vandaag aanbiedt.