chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Woningpas valt in de prijzen

  donderdag, 14 november 2019

  De woningpas viert feest. Het digitale platform heeft de Henry van de Velde Design award ‘Digital Product’ gewonnen.  Nu hebben we uw stem nodig voor de publieksprijs. Stem tot en met 19 december via https://www.henryvandevelde.be/editie/editie-2020 voor de Public Gold Award. 

  De woningpas stelt alle beschikbare woninggegevens, attesten en certificaten op een gebruiksvriendelijke manier ter beschikking stelt aan de eigenaar van een woning op Vlaams grondgebied. U vindt er administratieve informatie over het gebouw, kunt er omgevingskaarten raadplegen of uw energieprestatiecertificaat bekijken. In de toekomst wordt de woningpas met nog meer informatie aangevuld.

  Het resultaat van een samenwerking tussen overheidsdiensten

  De woningpas is het resultaat van een samenwerking tussen OVAM, Wonen-Vlaanderen, Departement Omgeving, Vlaamse Energieagentschap en Informatie Vlaanderen. Informatie Vlaanderen ondersteunt de woningpas door data aan te leveren die via de woningpas worden ontsloten. Het agentschap verleent via Mijn Burgerprofiel ook toegang tot de woningpas.

  Cruciaal voor de gebouwrenovatiestrategie 2050

  De woningpas speelt een cruciale rol in de duurzame gebouwrenovatiestrategie 2050 van de Vlaamse overheid. Met een geïntegreerde aanpak van aspecten als energieprestatie, aanwezigheid van asbest, materialengebruik en woningkwaliteit wil de woningpas een energiezuinig en duurzaam gebouwenpark in Vlaanderen helpen realiseren.

  Een vooruitstrevend digitaliseringsproject

  De woningpas is een vooruitstrevend digitaliseringsproject en een voorbeeld van administratieve vereenvoudiging. Ook het ontwerpproces is vernieuwend door de constructieve samenwerking van verschillende overheidsdiensten, belanghebbenden én burgers.

  Nieuwsgierig? 

  Benieuwd naar uw woningpas? Neem alvast een kijkje op woningpas.vlaanderen.be en stem het platform tot digitale publiekslieveling via https://www.henryvandevelde.be/editie/editie-2020.

  Nog vragen? 

  Vragen over de woningpas? Stuur een mail naar woningpas@vlaanderen.be.