chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wordt jouw project de 'API van het jaar 2020'?

  dinsdag, 25 augustus 2020

  Informatie Vlaanderen wil het API-beleid in Vlaanderen stimuleren en goede praktijken in de kijker zetten. Daarom organiseren we voor de tweede maal de wedstrijd “API van het jaar”. De wedstrijd is open voor ondernemingen, overheidsinstanties en lokale besturen. Wie een project indient, maakt kans om bekroond te worden met de awards ‘Beste API’ en ‘Beste toepassing van een API’.

  API (Application Programming Interface) zou je kunnen omschrijven als een stopcontact voor data. Het zorgt ervoor dat twee verschillende applicaties met elkaar kunnen communiceren en elkaar toegang kunnen geven tot informatie. Steeds meer overheden en organisaties zien het belang in van dergelijke stopcontacten omdat ze vlot data laten stromen tussen toepassingen en partners. API’s zorgen voor administratieve vereenvoudiging, voor innovatie en stimuleren samenwerking.

  Hoe deelnemen? 

  API-projecten kunnen ingediend worden tot en met donderdag 10 september 2020. Onze jury kiest de winnaars. Er moet een link zijn met de publieke sector en de API moet operationeel en voldoende beschreven zijn. Alle ondernemingen, overheidsinstanties en lokale besturen kunnen deelnemen. Met de prijs wil Informatie Vlaanderen het API-beleid in Vlaanderen stimuleren. De awards worden uitgereikt in november.

  Tijdslijn

  10 september: laatste dag voor het indienen van een project

  Tweede helft oktober: we maken de genomineerden bekend via onze website

  26 november: uitreiking van de awards op de Trefdag Digitaal Vlaanderen

  Meer informatie?

  Meer informatie over de wedstrijd vind je op onze wedstrijdpagina. Daar vind je ook de winnaars van vorige edities: Uit Databank en RealSmart.