chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Aan de slag met het GIPOD

  GIPOD-realisaties

  Het GIPOD toont zich in deze concrete realisaties:

  1. Een webtoepassing, enkel toegankelijk voor geregistreerde gebruikers (kabel- en leidingbeheerders, openbaar domeinbeheerders (steden en gemeenten, het Agentschap Wegen en Verkeer) en de openbare vervoermaatschappij De Lijn). Zij kunnen daarmee informatie over grondwerken, werken, evenementen en  hinder toevoegen en beheren, zoeken naar partijen die werken plannen in hun interessezone, een synergieaanvraag lanceren, enzovoort. 
   Naar de GIPOD webtoepassing.
  2. Een GIPOD Service API: enkel toegankelijk voor geregistreerde gebruikers (kabel- en leidingbeheerders, openbaar domeinbeheerders (steden en gemeenten, het Agentschap Wegen en Verkeer en de openbare vervoersmaatschappij De Lijn). Zij kunnen daarmee integreren en zo GIPOD-functionaliteiten in hun omgeving inbedden. 
   Naar de GIPOD Service API documentatie.
  3. Een publieke GIPOD Service API (public API). Deze REST-service is voor iedereen bedoeld die via eenvoudige http-requests informatie over grondwerken, werken of evenementen wil opvragen en ontsluiten.  
   Naar de GIPOD Service “Public API” documentatie.
  4. Er is ook een GIPOD public WMS die voor iedereen beschikbaar is.

  GIPOD gebruiksvoorwaarden

  Het GIPOD-bestuurscomité heeft een eerste versie van de GIPOD-gebruiksvoorwaarden goedgekeurd. Vanaf 22 mei 2013 werden die geactiveerd in het GIPOD. De gebruiksvoorwaarden die van kracht werden, zijn hieronder te raadplegen. 
  GIPOD-gebruiksvoorwaarden  (98,95 KB)

  Expliciete aanvaarding is nodig om toegang te krijgen tot de productieomgeving van het GIPOD. Geregistreerde gebruikers van de webtoepassing doorlopen bij een eerstvolgende aanmelding een procedure om deze voorwaarden te aanvaarden.

  Ook voor geregistreerde accounts voor gebruik van de services kan de aanvaarding gebeuren; hetzij via de webtoepassing, hetzij via expliciet akkoord van de Helpdesk Informatie Vlaanderen, elke werkdag bereikbaar van 9u tot 17u via 09 276 15 00 of digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be.