chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Kanooh-raamcontract voor websites

  Het kanooh-raamcontract voor websites loopt af op 3 december 2020. Dit zijn de opties na afloop van het contract.

  Het raamcontract loopt af op 3 december 2020

  De raamovereenkomst kanooh eindigt op 3 december 2020. Informatie Vlaanderen beheert die raamovereenkomst en heeft beslist om die niet opnieuw te verlengen of opnieuw aan te besteden.

  Dat betekent dus dat je na 3 december 2020 geen nieuwe bestellingen meer kunt doen in het kader van dat raamcontract. Bestellingen die voor 3 december 2020 zijn afgerond, kunnen een uitvoeringstermijn hebben tot uiterlijk 31 maart 2022. Zo kun je bijvoorbeeld een abonnement verlengen tot die datum.

  We willen je graag informeren wat het aflopen van het raamcontract voor jou betekent. In ieder geval is het belangrijk dat je snel gaat nadenken over je aanpak.

  Kijk hier voor meer informatie over jouw situatie, en je alternatieven:

  Kanooh-websites

  Als je beschikt over een kanooh website, kun je nog tot 3 december 2020 een bestelling doen voor de verlenging van je abonnement. Let wel:  het is niet genoeg als je alleen een offerte hebt, de hele bestelprocedure moet volgens de regels zijn afgerond.

  De looptijd van de uitvoering van die bestelling mag gaan tot uiterlijk 31 maart 2022. Langer kan niet, want volgens de wet op de overheidsopdrachten moet het gaan om het voortzetten van de gangbare praktijk. Dat betekent hier dat een bijbestelling niet langer mag zijn dan de gemiddelde duur van bestellingen tot nu toe. Zo komen we uit op die datum van 31 maart 2022.

  Kanooh-hosting

  Bij kañooh hosting is de situatie wat anders. Als je pure hosting afneemt, waarbij je zelf instaat voor het onderhoud, dan is de situatie dezelfde als bij kañooh websites. Je kunt dan een abonnement bijbestellen met een looptijd tot uiterlijk 31 maart 2022.

  Als je hosting met support (onderhoud en uitbreidingen) afneemt, dan moet dat apart bekeken worden. Dat kan bijvoorbeeld afhangen van de vraag of er in de website verouderde technologie is gebruikt of niet. Het is verstandig om contact op te nemen met Paddle via wouter.rummens@paddle.be om te bekijken wat dit voor jou betekent.

  Websites die vo-net gebruiken

  Sommige kañooh websites of bij kañooh gehoste websites gebruiken vo-net. Na 31 december 2020 zal dat niet langer mogelijk zijn. Je kunt dit oplossen door je website af te schermen met ACM/IDM. Het is geen grote investering om dat te doen. Neem daarvoor contact op met Paddle. 

  Ondersteunende dienstverlening

  Ook voor ondersteunende dienstverlening door Paddle kun je nog bestellingen doen tot 3 december 2020. De uitvoering van zo’n bestelling mag niet voortduren tot na 31 maart 2022. Daar zijn de regels dus dezelfde als bij de abonnementen.

  Overstappen naar het webplatform van Informatie Vlaanderen

  Informatie Vlaanderen is bezig met de ontwikkeling van een webplatform waarmee ook vlaanderen.be is gemaakt. Het webplatform staat open voor alle entiteiten van de Vlaamse overheid. We willen zo nog een stap verder zetten tegen de versnippering van het Vlaamse weblandschap. Het webplatform is nog in volle ontwikkeling. Samen met jou bekijken we graag of en wanneer dit webplatform voor jou een optie kan zijn. Als je vragen hebt over het webplatform dan kun je contact opnemen met de servicedesk van Informatie Vlaanderen.

  Klanten buiten de Vlaamse overheid

  Informatie Vlaanderen ontwikkelt geen alternatief aanbod voor entiteiten die niet tot de Vlaamse overheid behoren. Het is dus zaak om zelf een alternatief te ontwikkelen. Het is van groot belang dat je snel begint na te denken over de stappen die je kunt zetten!

  Historiek

  Het raamcontract kanooh werd gesloten op 3 december 2012, en had oorspronkelijk een looptijd van 7 jaar, dus tot 3 december 2019. De bedoeling was om overheidsorganisaties een toegankelijk en niet te duur platform te bieden voor vooral informatieve of campagnesites. Dat is ook gelukt: op dit moment zijn er ruim 350 websites die gebruikmaken van het raamcontract kanooh.

  In juni 2018 werd beslist om de looptijd van het raamcontract kanooh met een jaar te verlengen tot 3 december 2020.

  In 2019 lanceerde Informatie Vlaanderen een alternatief: het webplatform met de vernieuwde vlaanderen.be. Dat platform staat open voor alle entiteiten van de Vlaamse overheid en wil de versnippering van het Vlaamse weblandschap tegengaan. 

  Vragen?

  Neem contact op met de servicedesk van Informatie Vlaanderen.