chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  MAGDA-aansluitingsproces – Opzetten van beveiliging

  MAGDA-beveiliging bij webservices

  Het uitwisselen van gegevens tussen de bronsystemen en de toepassing of het systeem van de afnemer moet op een veilige manier verlopen. MAGDA diensten maken daarvoor gebruik van certificaten.

  Het gebruik van certificaten is verplicht bij het uitwisselen van gegevens via internet, voor persoonsgegevens, voor dienstverlening via de Vlaamse Service Bus (bijvoorbeeld voor e-invoicing, mandaten service) enzovoort.

  Als afnemer ben je echter zelf verantwoordelijk om de nodige certificaten aan te vragen en om deze te gebruiken bij iedere oproep van een MAGDA dienst.

  Team MAGDA zorgt ervoor dat je bij VO-DCB (het Digitaal Certificatenbeheer van de Vlaamse overheid) de juiste certificaten kan aanmaken. Als Vlaamse instantie kan je namelijk gratis certificaten aanmaken via het VO-DCB.

  De handleidingen hoe dit te doen vind je hier.

  In geval van problemen staat team MAGDA klaar om je te helpen.

  MAGDA-beveiliging bij MAGDA Online

  Wanneer je MAGDA-diensten wil gebruiken via de MAGDA Online toepassing, hoef je geen certificaten te installeren, de toepassing draait immers op de eigen MAGDA-servers.

  Je moet je als gebruiker wel nog steeds identificeren en authentiseren bij elke aanmelding op MAGDA Online. Maar daarvoor dient de lokale beheerder van je instantie eerst aan de juiste medewerkers rechten toe te kennen in het Gebruikers- en Toegangsbeheer. Wanneer en hoe de lokale beheerder dit moet doen, wordt duidelijk meegegeven tijdens het aansluitingsproces.

  Welke stappen de lokale beheerder daar precies voor moet doorlopen, staat ook heerlijk helder (met filmpjes) uitgelegd op de website van onze collega’s van het Facilitair Bedrijf.

  In geval van problemen staat team MAGDA klaar om je te helpen.