chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Open Data Dag Vlaanderen

  Vanaf 2017 wordt de Open Data Dag opgenomen in de Trefdag Informatie Vlaanderen. Meer weten? Surf dan naar onze Trefdagpagina.

  Op 19 juni 2015 vond de vierde editie van de Open Data Dag Vlaanderen plaats met als thema 'diensten realiseren met open data'. 

  Net als de voorbije jaren streefde de Open Data Dag Vlaanderen er naar om aan de hand van inspirerende presentaties een breed publiek te informeren over de nieuwste trends en evoluties en aan de hand van concrete projecten te wijzen op de toegevoegde waarde van open data voor burgers, bedrijven en de eigen organisatie.

  Rond specifieke thema’s werden tijdens het event rondetafels georganiseerd. Het doel was om ideeën te verzamelen en voorstellen te formuleren rond innovatieve diensten die gebruik maken van open data. Overheden, experten, middenveldorganisaties, burgers en bedrijven kregen de kans om daarover een debat te voeren.

  Programma, sprekers en coördinatoren

  Tijdens de Open Data Dag werden de resultaten van een aantal VIP-projecten toegelicht aan het grote publiek. Er werden vijf rondetafelsgeorganiseerd. Een 20-tal experten namen de rol op van spreker of coördinator tijdens het event.

  De Vlaamse overheid stimuleert het werken met en vrijgeven van open data. Door het indienen van een Vlaams Innovatie Project kan het Mobiliteitsbedrijf Gent een grote stap voorwaarts zetten naar meer en betere open mobiliteitsdata
  Pieter Morlion, Stad Gent

  Meer informatie

  De Open Data Dag is een jaarlijks initiatief van de Vlaamse overheid. Meer dan 500 deelnemers uit binnen- en buitenland woonden eerdere edities van dit evenement bij.

  Voor meer info kunt u terecht bij Noël Van Herreweghe, organisator van de Open Data dag en programmamanager Open Data bij de Vlaamse overheid.

  Partners

  De organisatie van de Open Data dag Vlaanderen is mogelijk dankzij de medewerking van partners zoals Westtoer, Agoria, Bond Beter Leefmilieu, Be-mobile, data.be, het Fonds Pascal Decroos, Stad Gent, The Green Land, HB Plus, iMinds, ITS, de Rijksoverheid, Stad Antwerpen, Toerisme Vlaanderen, V-ICT-OR, het Vlaams Parlement, Bizz Locator, Open Knowledge Belgium en VVSG.