chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Voorwaarden voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden die het gegevensdelingsplatform MAGDA Online gebruiken

  Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (IGS) voeren heel wat gemeentelijke opdrachten uit. Zij mogen ook bevragingen in het gegevensdelingsplatform MAGDA Online uitvoeren voor lokale besturen.

  Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden.

  • Het intergemeentelijke samenwerkingsverband moet een opdracht uitvoeren voor de gemeente(n). Het mag niet om een opdracht van de IGS zelf gaan.
  • Het betreft een opdracht waarvoor de gemeente gemachtigd is.
  • De gemeente is aangesloten op de betreffende algemene machtiging.
  • Er is een verwerkersovereenkomst tussen de gemeente (verwerkingsverantwoordelijke) en het intergemeentelijk samenwerkingsverband (verwerker). De overeenkomst is opgesteld conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Er bestaan al een aantal sjablonen van zo’n AVG-conforme verwerkingsovereenkomsten. Je vindt ze onderaan deze pagina.

  Hoe krijg je als intergemeentelijk samenwerkingsverband toegang tot MAGDA Online? 

  Als stad of gemeente in het samenwerkingsverband moet je individueel een aanvraag doen om op het gegevensdelingsplatform MAGDA Online aan te sluiten. Zodra je aanvraag verwerkt is bij team MAGDA, verlenen de lokale beheerders van de lokale besturen rechten. Daarna kan je bevragingen uitvoeren.

  Gebruik van MAGDA Online

  Als medewerker van een intergemeentelijk samenwerkingsverband vind je in het gegevensdelingsplatform MAGDA Online rollen/specialiteiten voor de verschillende gemeenten terug. Als medewerker is het jouw verantwoordelijkheid om de juiste rol (lokaal bestuur + specialiteit) te selecteren voor je aan de opvraging begint. Afhankelijk van de gemeente waarvoor je opzoekingen doet, moet je dus van rol wisselen. Dit geeft geen problemen bij correct gebruik van de MAGDA Online toepassing.