chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wat is het KLIP?

  Het Kabel- en Leidinginformatieportaal, of kortweg het KLIP, is een internettoepassing met als doel het helpen voorkomen van graafschade aan kabels en leidingen. Het KLIP doet dit door een betere informatiedoorstroming mogelijk te maken tussen de bij grondwerken betrokken partijen.  

  Het KLIP is operationeel sinds 1 maart 2007 en wordt beheerd door Informatie Vlaanderen.

  Het (Vlaamse) Kabel- en Leidinginformatieportaal (KLIP) en het (federale) Kabel en Leiding Informatie Meldpunt (KLIM) zijn aan elkaar gekoppeld. Daardoor moeten planaanvragers die het KLIP gebruiken geen planaanvraag meer uitvoeren in het KLIM. Je KLIP-aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar KLIM. 

  Uitwisselingsplatform

  Een belangrijk uitgangspunt is dat het KLIP op zich geen kabel- en leidinginformatie bevat. De kabel- en leidingbeheerders beheren hun informatie zelf, op een decentrale wijze. Ze wisselen enkel die informatie uit die noodzakelijk is om schade aan de betrokken kabels en leidingen en de bijbehorende gevolgen voor mens en leefmilieu te voorkomen.

  Als intermediair platform tussen de planaanvrager en de kabel- en leidingbeheerders ondersteunt het KLIP in eerste instantie een efficiënte ontsluiting en uitwisseling van kabel- en leidinginformatie.