chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Webplatform Vlaanderen

  Het Webplatform Vlaanderen wordt dé referentie voor alle Vlaamse overheidsorganisaties die hun digitale dienstverlening eenvoudiger, beter herkenbaar en optimaal toegankelijk willen maken voor hun klanten en voor de burgers. Je vindt er alle technische bouwblokken, voorschriften en richtlijnen die voldoen aan de meest recente digitale en gebruikersstandaarden.

  Volop inzetten op digitale dienstverlening

  Het Webplatform biedt een 360°-zicht op wat er nodig is om vandaag, maar ook in de toekomst, de burgers nog beter digitaal te bedienen. En Informatie Vlaanderen spreekt hier uit ervaring: we sluiten immers zelf vlaanderen.be en vlaanderen intern aan op het Webplatform om zo de daad bij het woord te voegen.

  Niet de zoveelste IT-oplossing

  Het Webplatform Vlaanderen is niet de zoveelste IT-oplossing. Uit de praktijk weet Informatie Vlaanderen dat er veel meer nodig is dan slimme code en een mooie interface om een digitale dienstverlening kwaliteitsvol en gebruiksvriendelijk te maken. Met de webcomponenten zorgen we bijvoorbeeld voor technologische consistentie en een solide, toekomstgerichte basis. Diezelfde componenten zijn meteen ook de fundamenten van onze digitale huisstijl en bewaken het consistente gedrag van webpagina's. Maar technologie alleen volstaat niet ...

  Geen standaard zonder voorschriften en richtlijnen

  We werken allemaal aan hetzelfde doel: de burgers in Vlaanderen beter digitaal bedienen door als 1 overheid te communiceren. Vaarwel administratief doolhof, hallo duidelijke en directe communicatie dankzij de inhoudelijke voorschriften en richtlijnen die Informatie Vlaanderen aanbiedt op het Webplatform. Zo kan je al meteen aan de slag met een leidraad rond de huisstijl, heerlijk heldere teksten, toegankelijkheid, veiligheid en privacy, enz.

  Deel van een groter geheel

  Door aan te sluiten bij het Webplatform maakt je overheidsorganisatie een deel uit van een groter geheel waar de technologie en de content volledig in functie staan van een uniforme gebruikerservaring. En waarom zou je solo vliegen als je kan meesurfen op onze golven? Informatie Vlaanderen deed al heel wat denk- en ontwikkelwerk voor de gemeenschappelijke functionaliteiten en beheert de centrale gegevensbronnen. Maar we leggen niet alles zomaar op. Overleg is cruciaal, alle stemmen worden gehoord. Dit staat vast: door aan te sluiten op het Webplatform krijgt elke overheidsorganisatie meer tijd om te focussen op kerntaken: een zinvol beleid uitstippelen en de burgers bedienen.

  Kruisbestuiving

  We geloven dat we kunnen blijven leren, ook van elkaar. Het Webplatform Vlaanderen wordt geen statisch gegeven. Integendeel, we blijven in beweging om nog beter te worden. En we delen onze kennis om iedereen van dienst te zijn maar ook om de dialoog te bevorderen. Heeft je dienst ondersteuning nodig? Dan bekijken we samen hoe het team van Informatie Vlaanderen je kan helpen op maat of binnen een raamcontract met onze partners.

  Over het webplatform zijn we zeer tevreden. We houden ons bezig met de inhoud en de redactie van onze site. De mensen van het webplatform zorgen voor de hosting, het onderhoud en de toegankelijkheid.
  Erik Van Breugel, webmaster, Departement Werk en Sociale Economie