chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Opleidingen Informatie Vlaanderen

  Verfijn je zoekresultaten

  1 tot 13 van 13 resultaten. Verfijn je zoekresultaat met de filters.

  Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD)

  Het GIPOD is al sinds juni 2012 operationeel. Kabel- en leidingbeheerders, openbaar domeinbeheerders (steden, gemeenten en het Agentschap Wegen en Verkeer), de vervoersmaatschappij De Lijn en hulpdiensten (politie en brandweer) delen informatie over (geplande) werken en manifestaties met elkaar via het GIPOD.

  Niet gepland

  Schrijf je in op de interesselijst.

  Basiskaart Vlaanderen (GRB)

  De Basiskaart Vlaanderen (GRB) wordt actueel gehouden met GRB-conforme as-builtplannen. Deze moeten voorzien worden in het technisch bestek van wegenwerken en anderen opdrachten met een impact op de Basiskaart Vlaanderen.

  Niet gepland

  Schrijf je in op de interesselijst.

  Deze infosessie geeft een overzicht van de verschillende bijhoudingsprocessen. Je krijgt inzicht wanneer welke GRB-entiteiten bijgewerkt worden, wat de betekenis is van de meldingsprocessen, wat de relatie is met CRAB-, GIPOD- en Geopuntmeldingen.

  Niet gepland

  Schrijf je in op de interesselijst.

  Centraal Referentieadressenbestand (CRAB)

  De Vlaamse steden en gemeenten worden de beheerders van adressen in Vlaanderen. Dit staat beschreven in het CRAB-decreet. In deze opleiding lichten we het CRAB-adresbeheer toe binnen het Loket voor Authentieke Registratie (LARA). LARA is een gratis webapplicatie voor steden en gemeenten. Zo kunnen zij aan adresbeheer doen en hun decretale verplichtingen vervullen. Deze toepassing is niet geïntegreerd in andere gemeentelijke processen en maakt geen gebruik van andere (gemeentelijke) databanken.

  Schrijf je in op de interesselijst.

  Geografisch portaal (Geopunt)

  Tijdens deze algemene infosessie krijg je een overzicht wat er allemaal mogelijk is met Geopunt.

  Niet gepland

  Schrijf je in op de interesselijst.

  Metadata

  Metadata moeten beschreven worden volgens de geldende internationale normen en criteria. Informatie Vlaanderen ontwikkelde daarom aan de hand van GeoNetwork-software het AGIV- en Geopunt-metadatacenter. Twee toepassingen die het iedereen mogelijk maken metadata correct te beschrijven. In deze metadatacenters worden geografische data en/of diensten beschreven, en vanuit deze metadatacenters wordt de informatie ontsloten, onder meer naar Geopunt.

  Niet gepland

  Schrijf je in op de interesselijst.

  Gebouwenregister

  Tijdens deze infosessie vertellen we meer over het gebouwenregister en hoe je dit decentraal kan beheren.

  Niet gepland

  Schrijf je in op de interesselijst.

  OSLO²

  Aan de hand van een co-creatietraject in de vorm van een OSLO thematische werkgroep willen we met verschillende stakeholders een gedragen (meta)datastandaard uitwerken voor dossierinformatie.

  Niet gepland

  Via dit initiatief wensen overheden in Vlaanderen als eerste stap de bedrijventerreinen semantisch te modelleren en te streven naar een semantische standaard: ‘Bedrijventerreinen’

  Niet gepland

  Via dit initiatief wensen overheden in Vlaanderen in samenwerking met de Algemene Administratie voor Patrimoniumdocumentatie (AAPD) perceelsinformatie in Vlaanderen semantisch te modelleren.

  Open data

  De infosessie richt zich tot open data editoren van het Vlaams Open Data Portaal en andere geïnteresseerden.

  Kennishub - Informatie Vlaanderen

  Blijf op de hoogte van de evoluties binnen ‘data science’ en kom naar de opleidingsdag die de Kennishub Informatie Vlaanderen organiseert.

  Niet gepland