chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Een overheid die je beter begrijpt

  “Een overheid die je beter begrijpt.” Dat is de rode draad bij de digitalisering van de Vlaamse overheid. Die leuze is op twee manieren te lezen: jij begrijpt de overheid beter, én de overheid begrijpt jou beter.

  Het is belangrijk om gemakkelijk de info te kunnen vinden die je zoekt en dat je aanvraag soepel verloopt. En daarna wil je snel kunnen zien hoe het ermee staat en wat de overheid aan informatie bijhoudt.  Oók als je digitaal niet zo sterk bent.

  De overheid wil de informatie die ze heeft, beter gaan gebruiken. Het zou immers veel gemakkelijker zijn als je informatie maar één keer hoeft door te geven, of wanneer formulieren kort zijn en zoveel mogelijk al ingevuld.

  Vlaanderen Radicaal Digitaal is de verzamelnaam voor alles wat de overheid onderneemt om dat mogelijk te maken. Op deze pagina’s vind je alle informatie daarover. 

  Vlaanderen Radicaal Digitaal II (2019-2024)

  De Vlaamse Regering investeert in digitale innovatie en een ‘slimmere overheid’ met een tweede editie van het programma Vlaanderen Radicaal Digitaal (VRD2). Op die manier verhogen ze de investeringen in de digitalisering van onze overheidsprocessen. In het kader van dit VRD2-programma maakt de regering de komende jaren investeringsmiddelen vrij voor innovatieve en gefocuste digitaliseringsprojecten. De regering versterkt hierbij de centrale informatie- en ICT-diensten van de Vlaamse overheid en plaatst het VRD2-programma onder de hoede van het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid, dat zal instaan voor de algemene coördinatie, de verdeling, de opvolging van en rapportering over die projecten. Finaal zullen de projecten ter goedkeuring aan de Vlaamse Regering voorgelegd worden.  

  Naast de Vlaamse overheid gaan ook de lokale besturen alsmaar meer radicaal digitaal.

  Bron: Beleidsnota, ingediend door Jan Jambon,  minister-president van de Vlaamse Regering  en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur,  ICT en Facilitair Management

   

  Rondetafels