chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Joost Schouppe, OpenStreetMap Belgium

  “We gebruiken de luchtfoto van Informatie Vlaanderen. Zoiets hebben ze in de meeste landen niet. 10cm precisie, maximaal 1 jaar oud.”
  Joost Schouppe, OpenStreetMap Belgium

  Wat is OpenStreetMap Belgium?

  “OSM.be maakt een kaart van de hele wereld met alles erop en eraan van vuilnisbakken tot bomen en huizen. Alles staat erop. We maken de kaart volgens het Wikipedia-principe. Iedereen werkt eraan mee. De massa controleert of alles klopt.”

  Welke producten van Informatie Vlaanderen gebruiken jullie?

  “Standaard krijg je op onze site de keuze uit een aantal kaartlagen. We gebruiken vooral luchtfoto’s en de basiskaart Vlaanderen (GRB). De luchtfoto zoals die van Informatie Vlaanderen is iets wat ze in de meeste landen niet hebben. 10cm precisie, maximaal 1 jaar oud. Toen er een complex werd heraangelegd heeft een vrijwilliger gewacht op een luchtfoto van Informatie Vlaanderen. Om de bermlijnen te tekenen. Nu kan er heel correcte info worden doorgegeven via GPS. Als je cm nauwkeurige precisie wil, kies je het GRB.”

  “We maken ook gebruik van het Centraal Referentieadressenbestand (CRAB). Al de adrespunten hevelen we over naar onze databank. Eén miljoen gebouwen hebben we al zelf ingetekend. We nemen de geometrie van het GRB mee. In de toekomst zullen we gebruikmaken van gebouwenregister. Dan zal het nog beter gaan. Al onze data zijn geïntegreerd met elkaar. “

  "Wil je meer weten over OpenStreetMap in België ga dan naar www.openstreetmap.be of stel je vraag via community@osm.be"