chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sam Verhoeve, De Lijn

  “Het gegevensdelingsplatform MAGDA stimuleerde de online verkoop van abonnementen en maakte de rijen aan het loket een pak korter.”
  Sam Verhoeve, De Lijn

  “800.000 mensen hebben een abonnement van De Lijn. Het abonnement staat op een MOBIB-kaart met een gepersonaliseerde chip en foto.”  

  “De chipkaart is volledig gepersonaliseerd en uniek voor elke abonnee. Om gegevens op te vragen gebruiken we het rijksregisternummer. Een klant meldt zich aan. Online of aan het loket. Hijzelf of de loketbediende geeft het RR-nummer in. We halen vervolgens de gegevens uit het MAGDA-platform.”

  “Alle basisgegevens staan erin. Naam, woonplaats, geboortedatum, zijn er kortingen. Sommige gemeentes dragen immers bij in het abonnement. Ook die controle gebeurt bij het gegevensdelingsplatform MAGDA en de Kruispuntbank Sociale Zekerheid.“

  “Vroeger moest alles manueel. Je schoof met je attest aan bij het loket om korting te krijgen. Online een abonnement aanvragen was zeer gebruiksonvriendelijk. Als je als gezin je gezinssamenstelling wou bewijzen moest je eerst om een attest bij de gemeente en dan aanschuiven aan het loket. En dat elk jaar opnieuw. Dat was veel rompslomp. Bovendien wil 80% van de abonnees dat hun abonnement begint op 1 september. De wachtrijen aan het loket waren eind augustus altijd bijzonder lang. Onze website en het gevensdelingsplatform MAGDA maken alles gebruiksvriendelijker. De wachtrijen aan het loket zijn nu veel minder lang omdat meer mensen hun abonnement online aankopen.”

  “De keerzijde is dat we zeer afhankelijk zijn van het platform. Elke hapering aan het systeem is er een teveel. Als het platform niet bereikbaar is, staat de telefoon meteen roodgloeiend. Ook online krijgen we onmiddellijk reacties. Er is daarom een intens contact tussen de mensen van het MAGDA-team en De Lijn om bijvoorbeeld onderhoudsbeurten te plannen. “