chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Als dienstverlener

  Huidige diensten

  We bieden een brede waaier aan diensten aan die het volledige spectrum van informatiebeheer bestrijken. Als steunpunt opgericht door het Archiefdecreet bieden we eveneens specifieke ondersteuning voor archiefbeheer.

  Een blikvanger is het Depot te Vilvoorde. Dat is een kwaliteitsvolle en professionele bewaarplaats voor analoge archiefdocumenten van de Vlaamse overheid. Zowel de entiteiten zonder rechtspersoon als die met rechtspersoon kunnen hiervan gebruikmaken. Lees meer over het voortraject en de toekomstplannen van het Depot.

  Toekomstige diensten

  We ontwikkelen nieuwe diensten op basis van de noden van de zorgdragers. Enkele voorbeelden:

  • Digitaal Archief Vlaanderen: dit project bereidt de inrichting voor van een gemeenschappelijke dienstverlening voor duurzame archivering van digitale overheidsinformatie. De doelgroep is het toepassingsgebied van het Archiefdecreet.
  • Vlaams Register voor overheidsinformatie: een databank die, in uitvoering van het Archiefdecreet en het Decreet hergebruik overheidsinformatie, zorgdragers toelaat om hun bestuursdocumenten te ontsluiten. De eerste doelgroep is de Vlaamse overheid.