chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Verwerven

  De zorgdrager draagt in de eerste plaats zorg voor de dossiers die door de eigen organisatie (zullen) worden aangemaakt. Naast de taak van het beheren van alle toekomstige archieven, heeft de archiefdienst ook de opdracht om alle afgesloten dossiers te beheren, ter beschikking te stellen en toegankelijk te houden of maken. Deze dossiers worden door de diensten via een overdracht of een interne bewaargeving onder de verantwoordelijkheid van de archivaris of informatiebeheerder gebracht.

  Een instelling kan ervoor kiezen om niet enkel hun eigen archief te beheren maar ook onderdak te bieden aan archieven die niet uit de eigen werking voortvloeiden. Zo kan een zorgdrager er bewust voor kiezen om archieven van een particuliere vereniging, actief binnen hun geografische grenzen, aan te nemen. Dit kan ad hoc gebeuren of er kan een visie worden uitgewerkt in een beleidsplan.

  Hoe verloopt de overdracht van intern of extern archief? Welke mogelijkheden voor de externe bewaargeving voldoen aan de verschillende wet- en regelgevingen? Wat legt de wetgeving juist op voor de bewaargever of de bewaarnemer? We zetten dit voor u even op een rijtje.

  Bent u nog niet zeker van uw keuze?