chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Interculturele communicatie

  In de hedendaagse maatschappij worden werknemers in toenemende mate geconfronteerd met een zeer divers publiek en met toenemende heterogeniteit binnen teams. Omgaan met collega’s en klanten betekent dus automatisch omgaan met diversiteit: met verschillen in geslacht, leeftijd, opleiding, sociaal-economische positie en culturele achtergrond. De gelijkenissen tussen ons allen zijn vaak groter dan we denken, maar helaas vallen de verschillen meer op. Om daar een antwoord op te bieden organiseert de dienst Diversiteitsbeleid vormingen interculturele communicatie, waarbij er gezocht wordt naar manieren om op een professionele manier met diversiteit om te gaan. Samen met trainer Fanny Matheusen van Goesthing verken je het TOPOI-model en leer je hoe een verscheidenheid aan competenties en talenten een meerwaarde kan zijn op de werkvloer. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer organisatiestructuren, denkpatronen, taalverschillen, privileges en stereotypen. Dat het een succesverhaal is, blijkt uit enkele reacties van de deelnemers:

  "Bestrijd vanzelfsprekend"

  "Ik heb nog nooit zo een interessante cursus kunnen volgen die met zoveel kennis en enthousiasme gegeven werd"

  "Een dergelijke opleiding is interessant voor iedereen gezien de steeds multicultureel wordende samenleving en de actuele problemen"

  Nieuwe data

  • Momenteel zijn er geen nieuwe sessies gepland. Indien u interesse heeft, stuur gerust een mailtje naar Ilse Deceuninck.

  Contact 

  Dienst Diversiteitsbeleid: Ilse Deceuninck - ilse.deceuninck@kb.vlaanderen.be