chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Interpretatie VPS: woon-werkverkeer tot Rijsel

  Interpretatie bij art. VII 95

  Vraag:

  Indien een personeelslid in Rijsel woont en in Brussel werkt (woon-werkverkeer: Rijsel-Brussel), welke zijn dan reglementair de mogelijkheden van tussenkomst door de werkgever in dit woon-werkverkeer?

  Antwoord:

  Het staat het personeelslid vrij omwille van praktische redenen gebruik te maken van de Thalys voor het woon-werkverkeer. Op basis van art. VII 95 neemt de werkgever enkel de kosten van een abonnement 2de klasse volledig ten laste.

  Voor het gebruik van de Thalys werd door de NMBS bevestigd dat het gebruik van een abonnement niet mogelijk is. Betrokkene zal zich dus elke dag een biljet Rijsel-Brussel moeten aanschaffen (eventueel zelfs mits voorafgaandelijk reservatie). Er bestaat dus geen enkele mogelijkheid om de kosten voor het woon-werkverkeer met de Thalys ten laste te nemen.

  Buiten het "derde-betalerssysteem" om, is het wel mogelijk om de kostprijs van een abonnement 2de klasse aan betrokkene terug te betalen. Daarbij worden enkel de kosten van een treinabonnement in België ten laste genomen.

  Concreet betekent dit dat de kostprijs van een jaarabonnement Brussel-Moeskroen (laatste station vóór de grens) ten laste kan genomen worden. De meerkost die het personeelslid heeft omwille van het gebruik van de Thalys, dient hij of zij zelf te dragen.

  (laatste update: 07/02/2011)

  naar boven